Slovenska malčka bosta znova hodila

6-letna Dvojčka Anže in Enej, ki že od rojstva trpita za cerebralno paralizo, sta v ameriškem St. Louisu prestala zahtevni operaciji na hrbtenica. Krči so odpravljeni, kmalu pa naj bi tudi shodila.

Po malem Jakobu, ki so ga prav tako uspešno operirali strokovnjaki onkraj velike luže, iz Amerika prihaja še ena dobra novica – Anže in Enej Strazberger, ki trpita za cerebralno paralizo, sta v Children’s Hospital v St. Louisu uspešno prestala izredno zahtevni SDR operaciji na hrbtenici.

Operiral ju jo svetovno znani kirurg za to področje T. S. Park starša pa sta že nekaj dni po operaciji dejala, da malčkov ne mučijo več krči. “Nikoli več ne bosta imela trdih zategnjenih nogic, kot do sedaj šest dolgih let, ki so jima pustile ogromno škode,” je povedala mama Darja Strazberger. Oba fantka naj bi po zagotovilih zdravnika kmalu tudi shodila.

Starša sta teh besed še posebej vesela, saj so domači strokovnjaki že vrgli puško v koruzo in dejali, da za njuna malčka praktično ni več upanja. A sama na srečo nista obupala in sta pomoč uspešno odšla iskati v tujino. Pri tem pa je vseeno potrebno poudariti, da je stroške operacije v celoti krila zdravstvena blagajna, saj sama zaradi težkega finančnega položaja enostavno ne bi zmogla.

Kljub vsemu bo družina po operaciji imela precej stroškov. Anžeta in Eneja namreč čakajo terapije, nošenje opornic in hodulj, ki jima bodo pomagale, da se bosta počasi vendarle postavila na svoje noge. To pa je navsezadnje najbolj pomembno.

dvojcka

Uroš Kotnik
Foto: Facebook/Darja Strazberger, 24ur.com/Miro Majcen

Leave a Reply