Slovenska slikanica, ki je obnorela nemške otroke

Slovenska založba unikatnih otroških knjig Mali junaki so se konec septembra predstavili tudi na nemškem trgu in že v prvih treh tednih najlepše slikanice poslali več kot 1500 malčkom, ki se najbolj navdušujejo nad knjigami Dese Muck in Žige X Gombača.

Pesniška slikanica, v kateri so zbrane jesensko-zimske pesmice za zimsko veselje je na voljo tako za punčke, kot za fantke, pri vsaki pa lahko sami določite ime junaka ter izberete še barvo njegovih oči, obliko in barvo las, mu dodate še pegice ali očala. Poseben pečat vsake knjižice daje tudi možnost osebnega posvetila, ki je od primera do primera edinstveno.

Če se vaš malček denimo ne more posloviti od dude, mu podarite knjigo “Papa duda”; če vaš malček noče na kahlico, mu namenite knjigo “Kahlica je zakon”; in če se vaš malček boji zaspati, bo zanj najbolj primerna kjnižica “Lahko noč, bavbav”.

Vsaka slikanica je izdelana ročno in je skrbno pripravljena za vsakega malčka. Platnice so trde, listi in vezava pa odporni na otroško navdušenje. Tako jih prebira že več kot 15.000 malčkov in so priljubljene za večerno branje, prvo spoznavanje s črkami, kot tudi za bralno značko naših najmlajših.

Več pa na www.malijunaki.si

Uroš Kotnik

Leave a Reply