Slovenska ustvarjalka milanski rokodelski sejem zapušča s prestižno nagrado!

Eva Breznikar se je rokodelskem sejmu v Milanu predstavila pod lastno znamko EvilEve in v konkurenci 3250 razstavljavcev iz 115 držav prejela lepo priznanje.

Na že 20. največjem rokodelskem sejmu na svetu so države v devetih dneh predstavljale svoje rokodelce, kulinariko in folkloro, pri čemer je slovenijo zastopalo devet predstavnikov, sami rokodelci.

Pod geslom Lepota bo rešila svet se je sejma letos udeležilo 3250 razstavljavcev, med izdelovalci lesenih in glinenih mojstrovin, pihanega stekla, ovčje volne in drugih materialov pa je naše barve zastopala tudi Eva Breznikar z unikatnimi usnjenimi modnimi kreacijami pod imenom EvilEve. Za svoje delo je prejela je prestižno rokodelsko nagrado.

“Da sem se lahko primerno predstavila, mi je pomagala Oriana Girotto, ki me je učila italijanščine. Ko so podelili nagrado, sem ravno odšla na odmor in pustila na stojnici prijateljici. Ko sem prišla nazaj, bi me od presenečenja skoraj kap,” je za 24ur.com povedala presrečna Eva.

Poleg omenjenega priznanja je dobila tudi že nekaj ponudb za sodelovanje iz tujine in tako bo kot kaže v letu 2016 njene izdelke mogoče kupiti tudi na Majorki. Vsekakor jo čaka pestra prihodnost, saj za prihajajočo pomlad načrtuje še en odhod v sosednjo Italijo, kjer bo sodelovala na Design Week Milano.

sejem

Uroš Kotnik
Foto: 24ur.com/osebni arhiv

Leave a Reply