Slovenska vina iz ZDA z zlatimi medaljami

Na mednarodnem tekmovanju vin v Združenih državah amerike so vina iz kleti P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer prejela pet zlatih medalj za kakovost.

Največji slovenski vinar se je z letošnjim vinom, ki ga pridelujejo iz grozdja iz Ljutomersko-Ormoških goric, ponovno izkazal tako na domačih kot mednarodnih tekmovanjih, kjer ocenjujejo kakovost vin.

vina
Grozdje raste na rodovitnih prleških tleh. (Foto: slovenia.info)

Na tekmovanju WSWA Wine Competition 2013 na Floridi so vina prejela kar pet zlatih medalj za pet prijavljenih vin. Nagrajena vina so bila sauvignon, Muscato, sauvignon & sivi pinot, muškatna penina iz blagovne znamke puklavec & friends ter Sauvignon Exceptional iz blagovne znamke Gomila.

Zlata medalja pa ni bila samo ameriška, za sauvignon (puklavec & friends) so prejeli zlato medaljo na priznanem tekmovanju Concours Mondial du Sauvignon v Bruslju. Hkrati so nagrado pobrali tudi v rojstni deželi vina, in sicer na KGZ-ju Maribor, ko je vino traminec Jeruzalem Ormož, postalo najvišje ocenjeno vino normalne trgatve letnika 2012.

Za MMC, je o medaljah direktor P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer Mitja Herga dejal, da jim eno najbolj vinorodnih okolišev na svetu, kjer pridelujejo grozdje, vliva zaupanje, da lahko naredijo ena boljših vin v svetovnem merilu in dodal: »Dokaz, da smo na pravi poti, smo dobili že lani, ko smo s sodelovanjem na tekmovanjih v tujini prejeli skupno 54 priznanj. Z novimi priznanji za kakovost pa še bolj pogumno in odločno vstopamo na tuje trge.«

Matjaž kljajić

Leave a Reply