Slovenska zibelka za bodočega vladarja

Slovenija bo ob rojstvu prvega otroka britanskega princa Williama in vojvodinje Kate britanski kraljevi družini podarila zibelko slovenske inovatorke Erike Drobnič.

V zibelki slovenske inovatorke so združeni trije elementi značilni za Slovenijo: les, steklo in čipke. Ustvarjalci so navdih črpali deloma iz grba dvora, deloma pa iz slovenskih simbolov. Bodoče kraljevo oziroma kraljičino ležišče so poimenovali Kiara Love. Stekleni del zibke so izdelali v steklarni Hrastnik, čipka pa je ročno delo Irme Vončina.

Bodoči britanski kralj oziroma kraljica bo svoje otroštvo preživel v slovenski zibelki.
Bodoči britanski kralj oziroma kraljica bo svoje otroštvo preživel v slovenski zibelki.

Erika Drobnič je postala podjetnica, ko je pred tremi leti ostala brez službe. Odločila se je, da bo stopila na pot inovatorstva in razvila idejo o večnamenski zibelki. Posebnost zibelke Kiara je, da se lahko uporablja tudi, ko otrok že zna sedeti, saj se kolesa spremenijo v stolček, ki je primeren za sedenje do sedem let starega otroka, zgornji del pa se razstavi na otroško mizico in košaro za igrače. Na sejmih inovacij je prejela več priznanj.

Dve zibelki, ki sta vredni več kot 1.000 evrov, bodo podarili v dobrodelne namene – eno slovenski družini preko projekta Botrstvo, drugo pa angleški.

Foto: arhiv Erike Drobnič

Leave a Reply