Slovenski FlyKly med najbolj zanimivimi projekti na Kickstarterju

Kot so zapisali na portalu Mashable, se leto 2013 počasi poslavlja, zato je čas, da pogled preusmerimo že proti prihajajočem 2014.

„Kam drugam pogledati za inovacije, kot pa na Kickstarter,“ so zapisali. Iz svetovno znane “odskočne deske” so zato izbrali 14 najbolj obetajočih predstavitev, med katere se je uvrstil tudi najuspešnejši slovenski projekt FlyKly.

Gre za ambiciozno idejo, v okviru katere je mlada slovenska ekipa svetu predstavila pametno električno kolo Smart Wheel, ki samodejno poganja vaše cestno kolo. Na Kickstarterju so v izjemno kratkem časi uspeli zbrati več kot 700.000 dolarjev zagonskih sredstev, in s tem posledično podrli rekord slovenskih crowdfunding kampanij.

Ključna prednost naprave je pomoč pri potiskanju pedal. Ko le-te začnete potiskati, se motor prižge in vam pomaga doseči želeno hitrost – ko se ustavite, se ustavi tudi on. “Na cilj ne boste prišli zasopli ali prepoteni,” pravijo razvijalci, ki s tem zagotavljajo, da je s Smart Wheelom do želenega cilja moč priti hitreje in z manj porabljene energije.

Kakorkoli, omenjeni portal Mashable je kot prvi projekt izpostavil Peg – tablo, ki pomaga pri organizaciji vsakodnevnih opravil -, takoj za njim pa se je uvrstil naš ponos  FlyKly najuspešnejši slovenski projekt na Kickstarterju. Sledijo MiStand z edinstvenim stojalom za tablice in telefone, Ninja Sphere upravljalnik domačega okolja, program za oblikovanje Macaw, aplikacija Fuse, s katero se je mogoče povezati z merilniki v avtomobilu, pametna ura Neptune Pine in nenazadnje tudi magnetni trak Dartstrip.

Uroš Kotnik

Leave a Reply