Slovenski start-upi navdušujejo v Las Vegasu

Štirje deloma slovenski start-up projekti – FlyKly, Chipolo, Bellabeat in Xvida – so se ta teden predstavili na najpomembnejšem tehnološkem dogodku leta CES v mestu luči.

Na sejmu potrošniške elektronike CES, ki se je letos odvil med 7. in 9. januarjem, se je zbralo več kot 160 tisoč obiskovalcev in okoli 6.000 novinarjev. Kako pri tej zares veliki masi ljudi in projektov izstopati, so pokazali tudi štirje ambiciozni slovenski projekti.

“Vse je v zanimivem izdelku, predstavitvi in strasti ekipe. Pri FlyKly smo vsi navdušeni nad urbanim kolesarjenjem in želimo mesta narediti bolj prijazna kolesu. To je ljudem zelo všeč in se poistovetijo z našo vizijo. Tvoj izdelek in podjetje mora spoznati čim več ljudi,” je za Siol.net povedal Niko Klanšek, ustanovitelj podjetja FlyKly, ki je z istoimenskim projektom na portalu za množično financiranje Kickstarter uspelo zbrati kar 700 tisoč dolarjev zagonskega kapitala.

Ob Fly Kly-ju v Vegasu še trije slovenski projekti

Ob pametnem kolesu, najuspešnejšemu slovenskemu podjetju na Kickstarterju, so se na letošnjem CES-u predstavila še tri slovenska podjetja – Chipolo, Bellabeat in Xvida.

Podjetje Chipolo se je na drugi zaporedni predstavitvi na svetovnem tehnološkem sejmu pohvalilo z izboljšano različico obeska/žetona, iskalnika izgubljenih stvari z vgrajeno tehnologijo bluetooth, ki ga povežemo s pametnim telefonom. “Pred kratkim smo prenovili tudi aplikacijo in predstavili omrežje, prek katerega se lahko uporabniki povezujejo in si pomagajo iskati izgubljene predmete,” še sporočajo.

Slovenske barva sta zastopala še Xvida, blagovna znamka zamenljivih magnetnih dodatkov, kot so ovitki, stojala in držal za tablice oziroma pametne telefone ter slovensko-hrvaška podjetniška naveza Bellabeat, ki razvija visokotehnološke izdelke za nosečnice.

“Navdušeni smo predvsem nad dejstvom, da se v tehnološki konkurenci, ki še vedno velja za večinsko moško, predstavljamo z izdelki, ki so namenjeni ženskam,” še na svojem Facebook profilu sporočajo iz Bellabeat-a.

BellabeatApp

Uroš Kotnik
Foto: despreneur.com

Leave a Reply