Slovenski startup do obetavne investicije

Slovenska aplikacija, ki izboljšuje način organizacije dela v hotelih, je od avstrijskega investicijskega sklada Speedinvest prejela lepo finančno injekcijo v višino 550.000 € za širitev poslovanja.

Slovenski startup Facility sestavlja ekipa, ki je uspela pridobiti že več kot sto naročnikov in hotelov iz štirih držav; poleg slovenskih so njihovi naročniki tudi iz sosednje Hrvaške, Avstrije ter Srbije.

Med drugim njihovo aplikacijo tako uporabljajo v hotelih Bernardin, hotelu Best Western Premier Slon, hotelih Union in hotelu Radisson Blu Plaza v Sloveniji ter hotelih Valamar, Park Plaza in Esplanade Zagreb na Hrvaškem.

Poleg tega je Facility pred kratkim prejel še investicijo od največjega avstrijskega investicijskega sklada Speedinvest prejela lepo popotnico za širitev poslovanja. Skupno vrednost v višini vrtoglavih 550.000 € bodo namenili za širitev poslovanja.

“Facility nas je prepričal z izjemno ekipo in produktom, ki rešuje resnične težave v hotelski industriji – industriji, ki se sredi velikih sprememb še vedno zanaša na analogne procese. Facility omogoča velike izboljšave pri učinkovitosti dela in kakovosti storitev v hotelih. Prvi potencialni kupec, kateremu smo pokazali rešitev Facility, je takoj hotel kupiti podjetje, ki je rešitev razvilo. Veseli smo, da imamo priložnost sodelovati s snovalci aplikacije Facility pri nadaljnjem razvoju,” pa je bil zadovoljen tudi Werner Zahnt, partner in manager investicij pri Speedinvestu.

1

Uroš Kotnik
Foto: abc-accelerator.com

Leave a Reply