Slovenski vratar po izboru navijačev najboljši član madridskega Atletica

Jan Oblak tudi v letošnji sezoni nadaljuje z odličnimi predstavami med vratnicama španskega nogometnega kluba Atletico Madrid, s čimer si je kot prvi vratar prislužil posebno nagrado s strani navijačev.

Škofjeločan je v mesecu decembru v dresu madridskega kluba na štirih tekmah zbral 13 obramb in v svoj gol spustil le dva zadetka, pri čemer je mrežo Atletica v omenjenem obdobju španskega prvenstva na dveh izmed štirih srečanj ohranil nedotaknjeno. Vse to je bilo dovolj, da so navijači rdeče-belih Jana Oblaka izbrali za najboljšega nogometaša Atletica za mesec december.

Da priznanje še dodatno pridobi na veljavi, priča dejstvo, da je izvrstni slovenski čuvaj mreže s tem postal prvi vratar kluba, ki je prijel tovrstno priznanje. Navijačem bi se rad iskreno zahvalil za to nagrado.

“Srečen sem, da lahko s svojimi predstavami pomagam ekipi in upam da bom v tej smeri tudi nadeljeval. Nisem vedel, da sem prvi vratar, ki je prejel tovrstno nagrado. Seveda sem srečen sedaj ko sem to tudi izvedel, ampak to zame ni najbolj pomembna stvar. Najbolj pomembno je, da igramo dobro, da smo prvi na lestvici in upam, da bomo v tem slogu nadaljevali. Seveda pa  mislim, da prejemniki tovrstne nagrade niso pomembnejši od ekipe,” je skromno dejal Oblak.

Pri tem je dodal, da so pri Atleticu v dosedajšnem delu prvenstva pokazali, da so dobra ekipa, kar kaže tudi to, da so trenutno na prvem mestu španskega prvenstva. “Čeprav je do konca prvenstva ostala še polovica tekem. Upam, da se bodo dobri rezultati nadaljevali in še naprej pridno zbirali točke. Bomo videli na katerem mestu bomo zaključili sezono in če bomo dosegli vse cilje, ki smo si jih zastavili pred sezono,” je intervju ob podelitvi zaključil Jan.club-atletico-de-madrid-v-bayer-04-leverkusen-uefa-champions-league-round-of-16

Uroš Kotnik
Foto: metro.co.uk

Leave a Reply