Slovensko: Jejte bolj zdravo s trenutno najbolj priljubljeno aplikacijo

Zaživela je namreč slovenska mobilna aplikacija za spremljanje in izboljšanje prehranskih navad, ki je med uporabniki postala pravi ‘hit’, saj kraljuje na vrhu lestvice v kategoriji aplikacij za zdravo življenje.

Aplikacija, ki predstavlja plod slovenskega znanja, se imenuje Prehranski navigator nastala pa je v okviru projekta Malica ni kava in cigaret, s katerim so snovalci želeli opozoriti, da je zelo pomembno zdravo in uravnoteženo prehranjevanje tudi na delovnem mestu, kjer preživimo kar tretjino dneva.

Gre za izjemno koristno novost za mobilne naprave, s pomočjo katere lahko uporabniki na vsakem koraku preverijo, kako zdravo se prehranjujejo, kakšne so njihove navade in kaj te navade pomenijo za njihovo telo na dolgi rok. Vse to pa je kakopak ključno pri vpeljavi sprememb za bolj zdrav življenjski slog.

Mobilna aplikacija Prehranski navigator tako denimo preračuna potrebe posameznikov glede na fizično zahtevnost delovnega mesta oziroma glede na njegov življenjski slog hkrati pa opozarja, da zdravo prehranjevanje med drugim pomeni tudi pravilno sestavo in število uravnoteženih obrokov, da lahko svojemu telesu omogočimo, da je vitalno in polno energije.

Aplikacijo lahko uporablja vsak, ki si na svojo napravo z Android sistemom (telefon, računalniška tablica) prenese aplikacijo. Vsi osebni podatki in podatki o zaužitih živilih ter rezultati pa se po zagotovilih avtorjev hranijo izključno na uporabnikovi napravi.

Več o projektu pa najdete na uradni spletni strani razvijalcev.

01

Uroš Kotnik
Foto: prehranskinavigator.si

Leave a Reply