Slovensko mladinsko smučanje ima svetovnega prvaka in bronasto kolajno

Slovenski alpski smučar Štefan Hadalin je na mladinskem svetovnem prvenstvu v ruskem Sočiju osvojil najžlahtnejšo kolajno v kombinaciji, njegova reprezentančna kolegica Saša Brezovnik pa je v isti disciplini prišla do brona.

Tretja tekma mladinskega smučarskega prvenstva na Rdeči poljani nad Sočijem je slovenski reprezentanci vendarle prinesla odličje – in to kar dve.

Za odličje zlatega leska je poskrbel še ne 21-letni Štefan Hadalin, ki je po vodstvu v smukaškem delu kombinacije, v slalomu le še povečal svoj naskok pred zasledovalci. Tako je Norvežana Marcusa Monsena ugnal za ‘debelih’ 94 stotink sekunde, Hrvata Istoka Rodeša na tretjem mestu pa kar za sekundo in 33 stotink.

Uspeh Štefana Hadalina so dopolnili še ostali slovenski smučarji. Saša Brezovnik je z najboljšim časom slalomske vožnje zavihtela na tretje mesto, pri čemer sta jo prehiteli le Švicarka Aline Danioth in Nemka Katrin Hirtl Stangassinger. Prav tako je Miha Hrobat enako v kombinaciji zasedel odlično šesto mesto, Aljaž Dvornik in Desiree Ajlec pa sta na žalost odstopila.

saabrezovnik_ogledalot1

Uroš Kotnik
Foto: mojaobcina.si

Leave a Reply