Slovensko podjetje Marand osvojilo prestižno nagrado EU

Na največji evropski konferenci za zdravstveno informatiko je naše podjetje z edinstveno rešitvijo na področju e-zdravja zasedlo odlično drugo mesto.

Rešitev podjetja Marand Think!EHR Platform™ je bila na letošnjem tekmovanju v francoski Nici med 156 prijavljenimi izbrana kot druga najbolj inovativna, pri čemer so Slovenci prvo mesto zgrešili zgolj za točko.

Gre za eno prvih tovrstno rešitev CDR (repozitorij za klinične podatke) na svetu, katere namen je shranjevanje, upravljanje, preiskovanje elektronskih zdravstvenih podatkov in njihova izmenjava. Temelji na odprtem podatkovnem modelu in omogoča univerzalen zapis kliničnih podatkov, njihovo prenosljivost med različnimi aplikacijami, ustanovami in celo državami.

“Osvojitev te nagrade je še en uspeh v nizu, ki smo jih deležni ne le na tekmovanjih, ampak predvsem v praksi. Naša rešitev dejansko lahko pripomore k izboljšanju postopkov in večji učinkovitosti zdravljenja. Kakovostni podatki so tudi osnova za klinične raziskave. Z našo rešitvijo to dokazujemo v sistemih e-zdravja ter bolnišnicah v Sloveniji, Rusiji in Švedski, že kmalu pa tudi v številnih novih državah,” je ob lepem uspehu povedal direktor podjetja Marand Tomaž Gornik.

Tekmovanje EU SME eHealth Competition, ki je izvedeno pod pokroviteljstvom podpredsednice Evropske komisije Neelie Kroes, sicer odgovorne za področje digitalne agende, predstavlja spodbudo najboljšim rešitvam na področju e-zdravja za mala in srednje velika podjetja.

marandUroš Kotnik

Leave a Reply