Slovensko urbano vrtnarjenje na Kickstarterju

Slovenski projekti na platformi za množično zbiranje zagonskih sredstev Kickstarter še naprej vzbujajo zanimanje – 4. novembra svojo kampanjo odpira projekt Urban Planty.

Omenjena blagovna znamka razvija edinstvene produkte za urbano vrtnarjenje, med drugim lonček iz jute z vodnim rezervoarjem, imenovan Urban Baggie, s katerim se ekipa tudi predstavlja na Kickstarterju.

“Cilj nastopa na Kickstarterju je primarno predstaviti produkt trgu ter seveda zbrati sredstva za dokončanje stojala in zagon prve manjše proizvodne serije,” pri tem pove stvaritelj Urban Plantya Anej Sirk. Lonček želijo predstaviti skupaj s samostoječim vertikalnim vrtom Urban Planty, dodatna finančna sredstva pa potrebujejo predvsem za izdelavo orodij za brizganje plastike, ki so potrebna za proizvodnjo stojala.

Izvedba zamisli izgleda nekako takole: Teleskopsko stojalo za urbani vrtiček posnema spiralno rast rastlin, s čimer se povečata prostor in količina svetlobe, ki ju rastline potrebujejo. Primeren je tako za notranjo, kot zunanjo rabo, sistem pa vsebuje poseben vijačni mehanizem, ki omogoča stabilnost ter notranjo vzmet, ki zagotavlja varnost celotne konstrukcije v primeru temperaturnega nihanja in ekstremnih vremenskih razmer ter prilagoditev višine lončka.

Zbrati želijo vsaj 120.000 dolarjev oziroma preračunanih 130.000 evrov.

Uroš Kotnik
Foto: Twitter.com

Leave a Reply