So vaše misli takšne, da vam koristijo?

Ali veste, kaj bi se zgodilo, če bi svojo zlato ribico spustili v jezero? Še naprej bi plavala v majhnih krogih. Zakaj? Ker se je tega navadila v akvariju, kjer je lahko plavala le od roba do roba. Vsak njen poskus, da bi odplavala dlje, je bil neuspešen se je neprijetno končal. Zato bo tudi v jezeru plavala v enakih krogih. Kaj drugega bi bilo po njenem »prepričanju« nemogoče.

M1_resizer.php

Vaša prepričanja predstavljajo vaše meje.Sprejemate jih vse življenje, dostikrat nezavedno in nehote. Zato je nujno, da jih vsake toliko časa  preverite. Še posebej važne so vaše prevladujoče misli okoli partnerstva, zdravja, denarja, kariere, otrok, uspeha… vsega, kar vam res veliko pomeni. 

Ugotovite, kaj si o tem mislite. Nato ohranite prepričanja, ki vam služijo in čimprej opustite vsa tista, ki vas ne podpirajo – zamenjajte jih z boljšimi.
Morda ste prepričani, da je samo s trdim delom možno priti do denarja. Vprašajte se, ali želite, da bi morali do denarja s trdim delom.
Ali da v času recesije ni možno dobiti službe. Vprašajte se, ali želite, da v času recesije za vas ne bi bilo službe?
Da je do dobrega zdravnika možno samo preko veze. Ali si res želite, da bi dobrega zdravnika lahko dobili samo preko veze?
Da vas že sam pogled na hrano redi.  Si res želite, da bi vas že pogled na hrano redil?
Prepričani ste, da se nikoli ne boste rešili dolgov. Se res nikoli ne želite znebiti dolgov?
Ali pa da za vas ni pravega partnerja/partnerke. Je vaša želja izkusiti, da za vas ni tistega pravega?
Da je nemogoče, da bi lahko bili/imeli/delali …. (sami dokončajte ta stavek).
S takšnimi prepričanji si sami postavljate omejitve.
Morda boste rekli: »Ampak kako naj si mislim kaj drugega, če pa je to res – saj se mi je že tolikokrat zgodilo!« Kadar tako razmišljate, ste podobni zlati ribici, ki je neomejena v jezeru, a kljub temu plava, kot bi bila še vedno v posodi.
Pustite preteklost v preteklosti in se raje vprašajte: » Ali mi bo koristilo, če se še naprej oklepam starih misli? Ali to prepričanje podpira mojo resnično željo?«
Prav nič vam ne koristi, če ostajate v svojih pogledih »realni«. Edino, kar šteje in kar je zares pomembno je, ali ste zaradi njih BLIŽJE ali DLJE od tistega, kar si želite. Vsa prepričanja, ki vas od tega oddaljujejo, preprosto opustite in jih zamenjajte z novimi, takšnimi, ki bodo govorila isto kot vaše želje.

Mateja Kunc, www.IzaQ.si

V skladu z univerzalnimi zakoni ima vaše življenje v vsakem trenutku svojo smer, ki je kakršna je, zaradi vašega dosedanjega delovanja. Tistega, kar se je že zgodilo, ne morete več spremeniti, lahko pa spoznate pot, ki je še pred vami. Pri tem nam pomaga vedska astrologija – djotiš, ki so jo pred več kot 5000 leti razvili vedski misleci.
Ste vedeli, da se Djotiša lahko naučite tudi vi?

 

 

Leave a Reply