Soavtor Simpsonovih svoje premoženje podarja v dobrodelne namene

Samuel Simon, soavtor znamenite ameriške animirane serije “Simpsonovi”, se je odločil, da bo svoje premoženje daroval v dobrodelne namene.

Sam Simon je sodeloval pri mnogih kultnih serijah, kot so denimo “Taxi”, “Cheers” ali pa “Friends”, vendar se je uveljavil zlasti kot soavtor kultnih “Simpsonov“, ki gledalce zabavajo že vse od leta 1989. Leta 1993 je serijo sicer zapustil, a mu je ostal naziv izvršnega producenta, kar mu je prineslo veliko denarja. Skoraj celotno premoženje, ki ga je zaslužil na račun “Simpsonov,” bo sedaj šlo v dobrodelne namene. Velik del bo daroval za pomoč v boju proti zlorabljanju živali, nekaj pa ga bo namenil tudi za boj proti lakoti.

Samuel Simon, ki velja za velikega ljubitelja živali, bo, po poročanju Hollywood Reporterja, ogromen del svojega premoženja daroval v dobrodelne namene.
Samuel Simon, ki velja za velikega ljubitelja živali, bo, po poročanju Hollywood Reporterja, ogromen del svojega premoženja daroval v dobrodelne namene. (foto – Hollywood Reporter)

Američan, ki se ta čas sooča z zahrbtno in neozdravljivo boleznijo, že od nekdaj podpira organizacije, kot so PETA, Save the Children in Sea Shepherd Conservation, leta 2011 pa je ustanovil lastno fundacijo. Fond le-te je pred dvema letoma znašal okoli 23 milijonov dolarjev, ti pa so šli za pomoč živalim in za boj zoper lakoto.

Sedaj se je odločil dejavnost svoje fundacije še razširiti, saj mu dobrodelna aktivnost predstavlja veliko zadovoljstvo in veselje.

Leave a Reply