Sol lahko izboljša vaše kozmetične izdelke

Poleg tega, da z njo izboljšamo okus jedi, lahko kuhinjsko sol dodamo v svoj najljubši kozmetični izdelek in s tem izboljšamo kvaliteto svoje kože in las.

Nič več mastnih las

V boju proti mastnim lasem vam lahko sol pomaga do zmage. Vse kar morate narediti je, da dodate 2-3 žličke soli v najljubši šampon za lase. Rezultat bi moral biti opazen že po nekaj pranjih.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Solni piling za telo

Potrebujete 2 žlički grobe morske soli in pol stekleničke kokosovega olja. Sestavini dobro premešajte. Privoščite si 20-minutno vročo kopel. Po sijajni sprostitvi pa svojemu telesu privošči doma narejen solni piling. Piling naredite po vsem telesu, razen na obrazu.  Ne pozabite na stopala. Ko končate s pilingom, se stuširajte s toplo vodo. Vaša koža bo po tem mehka in voljna.

Čudežna solna raztopina

Ste vedeli, da lahko ureznine in rane sperete tudi z domačo “fiziološko” raztopino? Pripravite jo iz 2 žličk soli in kozarca vode. Ko boste raztopino polili po rani, vas bo nekoliko zapeklo, a to je znak, da stvar deluje.

Adijo, glavoboli

Če trpite za pogostimi glavoboli, popijte mešanico iz soli in vode. Bolečina bo izginila v 15 minutah.

Pazljivo s soljo, če imate težave z visokim krvnim pritiskom!

Če imate previsok krvni tlak, boste morali vnos soli nekoliko omejiti. Sol v kozmetičnih izdelkih lahko namreč še dodatno dvigne vaš že tako visok krvni pritisk.

Sonja Kolarič

Leave a Reply