Sol – pozabljeno zdravilo

Zdravniki nas opozarjajo na omejevanje vnosa soli, vendar se hkrati solne terapije uporabljajo kot zdravilo. Srečneži, ki živijo ob morju se morajo samo pogosto sprehajati ob obali, vsem ostalim pa nam preostanejo solne terapije, katere lahko preizkusite to zimo tudi vi.
Solne kopeli
Kopeli s soljo ali magnezijevim sulfatom so poceni in učinkovito zdravilo proti bolečinam v mišicah. Magnezij v kopeli pomaga tudi pri regeneraciji kože in kosti. Solna kopel je še posebej dobra, saj hrana sodobnega človeka vsebuje preveč maščob, sladkorja in živalskih beljakovin, zaradi katerih telo ostaja brez magnezija. Sol dodajte v toplo vodo in sedite v kadi vsaj petnajst minut.
Piling s soljo
Sol je bogata z magnezijem, kalijem in kalcijem in je tako odlična za raztrupljanje. Piling s soljo je še posebej dobro uporabiti po telesni vadbi.

sol
Slane sveče
Sveče iz čebeljega voska, ki vsebujejo ingver, eterična olja in morsko sol bodo vnesla v hišo vonj svežine.
Izpiranje sinusov
Prekuhano, ohlajeno vodo pomešajte s fino morsko soljo in pazljivo izperite sinuse. Po tem postopku boste imeli očiščene zgornje dihalne poti in občutek kot, da ste pravkar izplavali iz morja.
Haloterapija – slana soba
Haloterapija je povsem naravna metoda, ki temelji na vdihavanju mikrodelcev naravne kamene soli. S to metodo se lahko na naraven način borimo proti alergijam, akutnim boleznim, infekcijam in kroničnim obolenjem dihal.
Sonja Kolarič

Leave a Reply