ŠOUM tudi letos pomaga študentom invalidom

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je tudi za leto 2016 odprla razpis »Pomoč študentom invalidom«, na katerega se lahko študenti invalidi prijavijo skozi celotno leto oziroma do porabe sredstev. Za letošnje leto je predvidenih 3.000 EUR, za katere lahko študenti zaprosijo bodisi v obliki pripomočkov, učne pomoči, potnih stroškov, stroškov bivanja ali ostalih stroškov, ki nastanejo ob študiju. Razpis je objavljen na spletni strani Društva študentov invalidov Slovenije.
ŠOUM področju študentov invalidov posveča veliko pozornost in skozi celotno leto nudi pomoč tistim, ki so zaradi takšnih ali drugačnih posebnosti prikrajšani za normalno opravljanje študija. Sekretar za socialo in zdravstvena vprašanja v ŠOUM, Aljaž Kovačič, poziva študente invalide, da se v prihodnje še bolj pogumno prijavijo na razpis in si s tem olajšajo študij in svoj vsakdan.

students-with-disabilities
Predstavnica Društva študentov invalidov Slovenije, Nataša Mauko, pravi, da je sodelovanje s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru preraslo v dobro partnerstvo, s katerim izboljšujejo življenja številnim mladim, ki potrebujejo dodatno pomoč. Trenutno je v Mariboru okoli 40 študentov invalidov.
V letošnjem študijskem letu je tako ŠOUM v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, študentki invalidki predala v uporabo pripomočke, ki ji bodo pomagali pri nadaljnjem študiju oziroma gibanju doma ter na fakulteti. ŠOUM je Agnes, študentki s cerebralno paralizo, predala pripomočke v skupni vrednost 1.939,84 €.
Agnes je študentka Filozofske fakultete v Mariboru. ŠOUM ji je omogočil nakup teleskopskega oprijemala in stenskega držala, ki se uporablja ob postelji in v kopalnici. Poleg tega je študentka prejela električno WC desko, ortopedske čevlje, ravnotežno blazino, podstavek za ravnotežno blazino. Pokrili so tudi strošek popravila električnega vozička. Vsi ti pripomočki bodo študentki še kako olajšali gibanje doma in na fakulteti.
Sonja Kolarič

Leave a Reply