Soustvarjalno opolnomočenje Slovenije: “Naša država ima obilo potencialov!”

“Skupina domačih in mednarodnih agentov sprememb – nam še ni vseeno in še nismo obupali nad Slovenijo – letošnji dopust žrtvujemo v višje namene,” nam je uvodoma zapisala mag. Marjeta Novak, pobudnica srečanja opolnomočenja Slovenije – SOS – Moči Slovenije, ki bo 16. in 17. avgusta v dvorcu Štatenberg.

Dogodek bo potekal na dvorcu Štatenberg.
Dogodek bo potekal na dvorcu Štatenberg.

Baročni dvorec, ki so ga začeli zidati grofje Attemsi najverjetneje že konec 17. stoletja, bo prizorišče srečanja SOS – soustvarjalnega opolnomočenja Slovenije, kjer bodo zbrani skušali “obrniti negativno spiralo vsesplošnega jamranja navzgor. S skupnimi močmi bomo poiskali in podprli speče ter spregledane moči Slovenije – od potencialov naravnih danosti do izjemnih človeških in človečnostnih virov moči, ki jih je v Sloveniji obilo,” pravi mag. Novak. Po več kot 1300 novicah objavljenih na našem portalu tudi mi stojimo za tezo o naravnih in človeških potencialih te države.

Moderatorji srečanja

Dogodek bodo sooblikovali vsi zbrani s sodelovanjem, voden pa bo s strani mednarodne skupine moderatorjev. Iz Nove Zelandije bo prišla Mary-Alice Arthur, ki se je s podobnimi srečanji že srečala doma in na Danskem, iz Belgije prihaja Ria Baeck, na obisku bosta tudi dve nemški strokovnjakinji – Nina Nisar in Anna Hanschmidt ter seveda domači predstavniki Marjeta Novak, Robert Kržišnik in Natalija Vrhunc.

Pobudnica srečanja je mag. Marjeta Novak.
Pobudnica srečanja je mag. Marjeta Novak.
Program

V petek, 16. avgusta, bo ob šestih zvečer potekalo odkrivanje potencialov v zgodbah, ki navdihujejo, program pa se bo nadaljeval naslednjega dne ob 9. uri zjutraj z obujanjem možnosti, ki jih ponuja naša država. Po kosilu in odmoru bo potekala debata z naslovom Od besed k dejanjem, del katere bo tudi namenjen razvijanju konkretnih pobud. Srečanje se bo zaključilo z dvournim ustvarjalno-praznovalno-prazničnim odprtim prostorom.

“Vse več nas je, ki smo utrujeni od vsesplošnega jamranja. Jamranje ni še nikoli ničesar rešilo, prebujena skupnost pa je že,” so prepričani organizatorji, naše uredništvo pa jih pri tem nedvomno podpira.

Na dogodek se lahko prijavite preko te spletni strani.

Leave a Reply