Na Rogli spet jadrajo

Danes in v nedeljo bo na navadno z zimskimi športi zaznamovani Rogli, potekal 2. Navtični vikend. Na 1517 metrih nadmorske višine, se bo v akumulacijskem jezeru ponovno jadralo.

Letošnja izvedba Navtičnega vikenda na Rogli poteka drugič zapored, edinstveni navtični dogodek, za nekatere že kar praznik, je svojo premierno izvedbo doživel lani. Med ljudmi je požel veliko zanimanja, zato se bodo ta vikend v akumulacijskem jezeru jadralci ponovno spopadali med seboj in z vetrovi – šibkim »Pohornikom« ter močnejšim in sunkovitejšim »Pohurjo«. Imena vetrov so izpeljanke iz bližnjih pohorskih gozdov.

navticnivikend
V kolikor bodo uspeli regati uradno prijaviti pri Jadralski zvezi, se pojavlja možnost Guinessovega rekorda za najvišje organizirani jadralni regati na svetu. (Foto: xdimenzija.com)

Program tvorita osrednja dogodka, in sicer jadralni regati Rogla 2013. Sobotna je izključno za povabljene jadralce, nedeljska pa za vse zainteresirane. Bosta pa obe potekali v skladu z jadralnimi regatnimi pravili, nista pa še uradno prijavljeni pri Jadralski zvezi Slovenije. Če bo prijava formalizirana, bosta regati uradno postali najvišje organizirani jadralni regati na svetu. Organizatorji se v tem primeru nadejajo tudi vpisa v  Guinessovo knjigo rekordov.

Prireditev ima tudi humanitarno noto, v sklopu programa bo v soboto popoldne na Tekaškem centru Petre Majdič potekal vseslovenski humanitarni tek v organizaciji slovenskih Lions klubov. Pod geslom Tečem, da pomagam, bodo zbirali humanitarne prispevke, ki jih bodo namenili sofinanciranju delovanja Zveze prijateljev mladine in Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. Slednje se bo pred tekom tudi predstavilo.

Po pojasnilih vodje organizacijskega odbora Tadeja Slapnika, je zamisel o jadralskem vikendu nastala kot rezultat prijateljstva in sodelovanja med občani ter društvi in organizacijami iz Slovenskih Konjic in Biograda na Moru. Stremi k promociji jadralstva in lokalnih turističnih destinacij Rogla in Biograd na Moru ter drugih nacionalnih turističnih destinacij tako Slovenije kot Hrvaške.

Matjaž Kljajić

Leave a Reply