Spletna različica LEGO kock

LEGO kocke, ki so prav gotovo zaznamovale ure in ure vaše ter naše mladosti, so zdaj na voljo tudi v spletni obliki. Google je namreč v sodelovanju s podjetjem LEGO predstavil nov način interakcije s kockami v kombinaciji z zemljevidi Google Maps.

Projekt se je rodil leta 2012 z razmišljanjem ekipe Googlovih inženirjev, kako LEGO kocke neposredno uporabiti v spletnem brskalniku, sedaj pa je ideja očitno že požela toliko sadov, da sta se obe podjetji odločili produkt predstaviti tudi širši svetovni javnosti.

Spletna aplikacija je sestavljajena iz treh delov; poleg prostora, znotraj katerega lahko svoji domišljiji s kombinacijo LEGO kock pustite prosto pot, sta vključeni še storitvi Google Maps in Google+. Prva omogoča, da si izberete želeno lokacijo, kjer boste nato umestili končni izdelek, medtem ko lahko s pomočjo druge spremljate, kaj so zgradili vaši “prijatelji” v družbenem omrežju Google+ in preko njega svojo “mojstrovino” tudi delite.

Celoten postopek izvedete tako, da si najprej izberete želeno lokacijo za zgrajene strukture ter nato s pomočjo miške in tipkovnice sestavljate kocke. Zaenkrat je izbira “gradbenih delov” sicer omejena, a vendar dovolj velika, da omogoča večurno zabavo. Ko ste gotovi, lahko svoj objekt umestite na Google Maps, kjer bo na voljo za ogled vsem ostalim uporabnikom.

Zabavate in preizkusite se lahko tudi sami na http://www.buildwithchrome.com/.

Uroš Kotnik

Leave a Reply