Spočijte kožo okrog oči

Koža okrog oči je zaradi stresa in utrujenosti pogosto zabuhla in temna. S tem se lahko spopadete tako, da pobrskate po sestavinah, ki jih hranite v hladilniku ali shrambi ter jih preprosto položite na oči.

Hladno mleko

Hladno mleko bo na vašo kožo imelo blagodejen učinek. Skrčil bo krvne žilice in zmanjšal otekline okoli oči, hkrati pa bo maščoba, ki se skriva v njem kožo nahranila in navlažila. Dve vatni blazini pomočite v mleko, ju ožemite in položite na oči. Ko se blazinice segrejejo, lahko postopek še enkrat ponovite.

getty_rf_photo_of_woman_using_cucumbers_on_eyes
Kumare bodo bolj učinkovito odpravile podočnjake, če jih boste prej hranili na hladnem

Beljak

Naredite sneg iz dveh jajčnih beljakov in ga nanesite na podočnjake. Pustite, da deluje 15 minut in sperite z vodo. Morda boste presenečeni, a beljak vsebuje ogromno vitamina B2, ki izboljša cirkulacijo, hkrati pa naredi kožo bolj mehko in gladko.

Čaj

Pa ne katerikoli čaj. Najbolj pomagajo črni, zeleni in kamilični. Prva dva pomagata zdraviti oteklino pod očmi in regenerirata kožo, zadnji pa zmanjšuje predvsem rdečico, ki se ob utrujenosti pogosto pojavi.

Krompir

Naredite obkladke iz krompirja tako, da ga olupite, operete, osušite in naribate. Zavijte ga v krpo, ki jo ožemite in iz krompirja iztisnite sok. Obkladke nato položite na oči za 15 minut, krompir pa bo odpravil zabuhlost in utrujen videz.

tea-bags-636
Čajne vrečke zelenega, črnega in kamiličnega čaja odpravijo zabuhlost in zmanjšajo rdečico pod očmi

Kumare

Tako kot mleko, morajo biti tudi rezine kumar prej ohlajene. Preden jih položite na oči, jih zato hranite v zamrzovalniku ali na ledu. Po 15 minutah delovanja si obraz sperite s hladno vodo, vaša koža pa bo ponovno napeta, oteklina pa ne bo več vidna.

Lučka Bajs
Foto: heurdu.com, webmd.com, jadabeauty.com

Leave a Reply