Star papir za novo upanje: Del zbranih sredstev tudi Planinski zvezi Slovenije

Letošnji april je v znamenju čistilnih akcij. V ta namen je v okviru vseslovenske akcije Star papir za novo upanje 2014 potekala tudi prireditev Papirnati dan, kjer so razglasili zmagovalca natečaja.

Društvo Ekologi brez meja med 17. marcem in 30. aprilom v sodelovanju z Dinosom izvaja projekt “Star papir za novo upanje”, katerega cilj je ponovno aktivirati celotno Slovenijo in postaviti rekord v količini zbranega starega papirja.

“Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo starega papirja, bodo tudi letos šla v prave roke, saj bomo organizatorji s pomočjo natečaja del sredstev namenili v dobrodelne namene, del ga bomo namenili vsem prijavljenim vzgojno-izobraževalnim ustanovam, ki bodo zbirale star papir, manjši del pa bo šel za druge okoljevarstvene projekte Društva Ekologi brez meja,” so že pred časom zapisali na svoji spletni strani. Zdaj je znan tudi zmagovalec natečaja – to je postala Planinska zveza Slovenije, ki bo prejela 40 odstotkov sredstev za odstranjevanje škode na planinskih poteh zaradi nedavne vremenske ujme in žleda.

V ljubljanskem BTC-ju, kjer je potekal osrednji dogodek Papirnatega dne, so sicer pripravili tudi prikaz vrednosti starega papirja. “Zbrani star papir so kreativci in obiskovalci dogodka uporabili pri ustvarjanju različnih izdelkov,” so sporočili organizatorji. Rdeča nit dogodka je bila izdelava velike papirnate skulpture ter pisalna miza s tiskalnikom iz odpadnih plakatov in kartona, izdelek industrijskega oblikovalca Andraž Tarman, ki je za seboj puščal papirno sled – tridimenzionalni napis.

Papirnati dan pa ni potekal zgolj v Ljubljani, saj so poslovalnice podjetja Dinos po vsej državi pustila odprta vrata za vse, ki so želeli dostaviti star papir tudi izven “uradnega” časa akcije.

Star papirUroš Kotnik
Foto: recyclingworksma.com

Leave a Reply