Starejši za najmlajše izdelali punčke iz cunj

V okviru svetovnega dneva starejših so stanovalci Doma pod gorco posebej za male bolnike Kliniki za pediatrijo UKC Maribor ročno izdelali in podarili kar 40 punčk iz cunj.

Že tretje leto zapored so se v Domu pod gorco odločili, da »male bolnike« s Klinike za pediatrijo UKC Maribor razveselijo s skromnimi darili, in tako so jim ročno izdelali unikatne punčke iz cunj.

Puncke_3

»Otrokom, ki nimajo brezskrbnega otroštva želimo polepšati dan in med njih »razdeliti srečo«. Predvsem pa želimo malčkom izraziti spodbudo pri okrevanju in jim zaželeti srečno, igrivo, predvsem pa brezskrbno in zdravo otroštvo. Sreča je v drobnih rečeh, majhnih dogodkih, sončnih dneh in v iskrenih, veselih ljudeh«, je povedala Mojca Lipnik, dipl. fiziot., vodja službe za rehabilitacijo in animacijo.

Ročnih spretnosti se je avgusta letos lotilo šest stanovalcev – ga. Pluščec Marija, g. Štupar Franc, ga. Breznik Marija, ga. Tomažič Ljudmila, ga. Petek Ana in ga. Bolko Angela. V okviru delovne terapije so krojili, šivali in polnili zašite modele punčk, vsi z enim ciljem – osrečiti in polepšati dan otrokom v bolnišnici. Letos so bili še posebej pridni, saj je pod njihovimi spretnimi rokami nastalo kar 40 čudovitih punčk, ki so se jih otroci še posebej razveselili. Punčke so iz blaga in ne vsebujejo nobenih materialov, ki bi lahko škodovali otrokom.

Predstojnica Klinike za pediatrijo, izr. prof. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med. se je stanovalcem in zaposlenim Doma pod gorco zahvalila za trud in čas, ki so ga vložili v izdelavo punčk. Ob tem je poudarila pomen takšnih in podobnih akcij, ki »otrokom polepšajo bolnišnični vsakdan in omogočijo, da vsaj za trenutek pozabijo na tegobe bolezni«. Otroci iz bolnišnične šole so v zahvalo ustvarjalcem punčk izročili prav posebno sliko, ki bo krasila prostore njihovega doma.

Leave a Reply