Starši poskrbeli za boljše počutje malih bolnikov

Bolniki na otroškem oddelku splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča na Ptuju so po zaslugi starševske iniciative dobili 150 novih pisanih pižam in klimatizacijo prostorov.

Ideja za obrodelno prireditev se je porodila zakoncema Evelin in Mihi Mastenu, ko sta morala ob sprejemu svojega otroka v bolnišnico, obleči v ponošeno in predvsem dolgočasno črtasto pižamo, ki za otroško razigranost nikakor niso primerne.

Da bi to spremenila, sta organizirala dva dobrodelna koncerta s številnimi znanimi pevci in glasbeniki, k sodelovanju pritegnila podjetje Javne službe Ptuj, v katerem je Miha zaposlen ter pripravila licitacijo podarjenih športnih dresov in rekvizitov, ki sta jih med drugimi donirala nogometni klub Zavrč in Dejan Zavec.

“Zaznali so potrebo in prepoznali naš trud. Tovrstni prispevki so zdaj nuja. Razvoj ni več mogoč brez pomoči okolja,” je po uspešno izvedeni akciji za Delo.si zadovoljno dejal direktor ptujske bolnišnice Andrej Levanič.

Skupaj je bilo zbranih 5.272,51 evra, s katerimi so priskrbeli 150 novih pižam, s pomočjo še nakterih podjetij pa jim je uspelo celoten oddelek opremiti še s klimatskimi napravami. Slednje je izjemno pomembno, saj je lani v prostorih več kot dva meseca vztrajala temperatura 28 stopinj C oziroma celo več.

deloUroš Kotnik
Foto: delo.si

Leave a Reply