Statement nakit za praznične dni

Ste že izbrale nakit, ki se bo čudovito podal k vašemu prazničnemu videzu? Še ne? Potem imam za vas nekaj napotkov pri izbiri, ki bo navdušila prav vse. Statement nakit pristaja k vsakemu videzu, pa naj bo to sproščen ali eleganten izgled. Prav vam bo prišel ne glede na to, ali se za zabave radi lepo oblečete ali pa praznični čas raje preživite v udobju pletenin.

Izberite pravo ogrlico
Praznični videz ni popoln brez glamuroznega nakita, kajne? Poigrajte se z velikim, mogočnim, barvitim in bleščečim nakitom. Statement nakit mora biti v centru pozornosti zato dovolite, da zasije v vsej svoji veličini. Velik nakit pride najlepše do izraza na preprostih oblačilih, vendar to ne pomeni, da morajo biti le ta dolgočasna. Če se vaš videz vrti okoli izjemne bleščeče obleke, bo mogočna ogrlica odveč. V tem primeru raje izberite statement uhane ali zapestnico. Tako se oblačilo in nakit ne bosta spopadala za pozornost. Najboljši vratni izrezi za drzen nakit so okrogel, V-izrez ter izrez brez ali z eno naramnico. Izogibati pa se morate ovratnikom in detajlom okoli vratu.

Nakit1

Kakšni uhani se podajo k vašemu obrazu?
Statement uhani so prelepi in jih preprosto ni moč zgrešiti, saj lepo okvirjajo vaš obraz in ga dopolnjujejo. Ko nosite takšne uhane, je najbolj primerna elegantna pričeska. Spuščeni lasje, čop ali zapeljiv šinjon ali figa.

Viseči uhani najbolj pristajajo ženskam z okroglim obrazom, saj ga podaljšajo za razliko od  majhnih uhanov, ki dodatno razširijo obraz. Okroglo oblikovani uhani omehčajo obliko čeljusti, zato so najbolj primerni za kvadratni tip obraza. Za ženke s srčasto in ovalno obliko obraza, je izbira malce lažja, saj jim pristaja večina statement uhanov.

Nakit2

Kaj pa zapestnice?
Statement zapestnice so izvrstna izbira, če uhani in verižice niso vaš najbolj priljubljen kos nakita. So zanimive, drugačne, polne različnih detajlov in dodatkov ali pa povsem preproste in nas prevzame njihova nenavadna oblika in dizajn. Najbolj seveda pridejo do izraza, kadar jih nosimo z obleko s kratkimi rokavi, lahko pa si jih nadenete tudi čez oprijet rokav obleke ali majčke. Da ustvarite resnično dober videz, ostanite pri eni statment zapestnici. Če pa jih želite imeti več, je magično maksimalno število zapestnic 6. Z njimi pa okrasite le eno roko.

Nakit3

Nina Vidmar, modna svetovalka in stilistka,
www.ninavidmar.com, www.ninavidmarblog.com

Leave a Reply