Ste skopušni do sebe?

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste drugim kupili drago darilo brez pomisleka, sebi pa tega istega darila na bi privoščili, čeprav ste si ga želeli? Tudi vi živite po načelu »za druge je okej, za mene je pa predrago ali predobro«?

Ravno gledam fotografije svojega plavanja z delfini v Miamiju. Čudovita izkušnja in podarila sem jo sebi! Z vsem srcem in ljubeznijo, ker sem tega vredna! Vendar ni bilo vedno tako…
Še nekaj let nazaj, se prav spomnim, da sem kupovala sušilnik za lase za prijateljico. Njej sem kupila najboljšega, jaz pa sem se zadovoljila s polovico cenejšim, čeprav sem si želela istega. Noro, ne? Tudi vi to počnete? Drugim podarite savno, doživetje, masažo, predmet, izkušnjo, ki bi jo tudi sami radi izkoristili, do sebe ste pa skopušni? Ker vam je predrago? Za druge vse najboljše, za vas pa ne?

TAKOJ prenehajte. Na ta način stradate svojega duha in si ne izkazujete ljubezni in pozornosti – konstantno si sporočate, da se ne cenite in da niste vredni ter da so drugi bolj vredni od vas!

03 slika

Zato naredite spremembo: ko naslednjič podarite masažo prijateljici, jo podarite še sebi. V isti vrednosti, lepo prosim, ali še višji! In opazujte svoje občutke. Se počutite odlično ali imate občutke krivde? Če čutite slednje, se vprašajte, zakaj in od kod to izvira. Vzorec postavljanja sebe na zadnje mesto namreč izhaja iz naše primarne družine in smo ga prevzeli od svojih staršev. Vendar se da vse vzorce preseči, zato vztrajajte pri delu na sebi.

Meni je to uspelo, zato lahko tudi vam. Danes si zase privoščim vse, kar si res srčno želim. Če je »drago«, sem si še toliko bolj hvaležna, da sem si to omogočila in namensko varčevala za to željo. Posebnih doživetij in izkušenj (potovanja na vse konce sveta, delfini, slikanje na platno…) nikoli ne pozabimo in nas bogatijo. Ja, venomer sem hrepenela po potovanjih in danes potujem po več mesecev na različne konce sveta: Havaji, Gvatemala, Mehika, Belize, Peru, Miami in kmalu grem za en mesec na Bali in že komaj čakam 🙂 Vedno sem tudi hrepenela, da bi slikala na platno, pa so se mi potrebščine zdele »predrage«. Danes jih imam končno doma in lahko srčno ustvarjam z barvami in bleščicami za svojo dušico.

Vaša naloga od sedaj naprej je, da si podarite tisto, po čemer vaša duša že od nekdaj hrepeni. Ko si zaželite plavanja z delfini, si ga podarite. Ko si želite na sprehod, pojdite. Ko si zaželite na neko potovanje, si ga podarite. Ko si zaželite v neko restavracijo, pojdite. Ker ste VREDNI! In ko se boste naučili sprejemati od sebe, boste tudi lažje sprejemali darila Vesolja. Vi STE Vesolje! In kopali se boste v obilju <3

Tina Puncer, terapevtka soulworka
Reality Shifter

Za osebna vprašanja in individualno svetovanje je Tina Puncer dosegljiva na info@soulwork.si. Tinino energetsko zelo močno e-knjigo Prva (čustvena) pomoč lahko naročite TUKAJ.
Spletna stran: www.loving-wisdom.com

Leave a Reply