Sto let Slovana: od Udovića, “Cimeta” do Handanovića

Na Kodeljevem je včeraj potekala proslava ob 100. obletnici delovanja nogometnega kluba ND Slovan. 

Ljubljanski klub je bil kot SK Slovan ustanovljen davnega leta 1913, danes pa velja za enega izmed redkih nogometnih klubov ne samo v Sloveniji, ampak tudi v Evropi in svetu, ki je dočakal ta veličasten jubilej.

ND Slovan je včeraj s prireditvijo na Kodeljevem obeležil 100. obletnico delovanja kluba,
ND Slovan je včeraj s prireditvijo na Kodeljevem obeležil 100. obletnico delovanja kluba. (foto – ND Slovan / Facebook)

Valilnica nogometašev, trenerjev in ostalih športnih delavcev

Slovan je trikrat sodeloval v drugi jugoslovanski ligi in bil tri leta del prve slovenske nogometne lige, bolj kot po uspehih pa je klub znan kot valilnica številnih odličnih nogometašev, trenerjev in ostalih nogometnih funkcionarjev. “Najbolj smo ponosni na dejstvo, da smo vzgojili veliko število odličnih nogometašev, med njimi 18 sedanjih in bivših reprezentantov,” so med drugim zapisali na spletni strani ND Slovan.

Od Cimirotića do Handanovića

Imena, kot so Marko Elsner, Aleš Čeh, Samir Handanović, Aleksander Knavs, Željko Milinović, Sašo Udović, Sebastijan Cimirotić, Milivoje Novaković, Andraž Kirm, Zlatan Ljubijankić, Zdenko Verdenik, Slaviša Stojanović in številni drugi, so bržčas močno zaznamovala zgodovino slovenskega nogometa, prav vsem pa je skupno, da so svojo pot začeli pri Slovanu.

V Slovanu se je med drugim kalil tudi Samir Handanović, ki trenutno igra za milanski Inter, zelo pa se zanj v zadnjem času ogreva Barcelona.
V Slovanu se je med drugim kalil tudi Samir Handanović, ki trenutno igra za milanski Inter, zelo pa se zanj v zadnjem času ogreva Barcelona. (foto – zimbio.com)

Vseh, ki so kakorkoli prispevali delež pri delovanju ND Slovan, so se spomnili včeraj na Kodeljevem, kjer je potekala slavnostna prireditev. Ta je poleg družabnega dela zajemala tudi športnega, saj so se med seboj pomerili igralci različnih generacij.

 

Leave a Reply