Študenti tudi letos na pomoč brezdomcem ter socialno ogroženim

Zbiranje življenjskih sredstev bo potekalo 2. in 3. decembra v nakupovalnem centru Qlandija, ter 16. in 17. decembra v Mercator centru Tabor II.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) organizira že tradicionalno dobrodelno akcijo zbiranja življenjskih potrebščin za brezdomce in socialno ogrožene v Mariboru. Zbiranje bo potekalo v dveh terminih in sicer v nakupovalnem centru Qlandija ter v Mercator centru Tabor II. S tovrstno akcijo želi ŠOUM spodbuditi ljudi, da s svojim prispevkom pomagajo socialno ogroženim skupinam in tako pridobiti čim več sredstev (suho, nepokvarljivo hrano, higienske pripomočke, oblačila, ipd.), ki jih socialno ogroženi potrebujejo za vsakodnevno prebijanje skozi življenje. Po koncu akcije bo ŠOUM zbrana sredstva podarila Rdečemu križu Maribor.

Po koncu akcije bodo študenti vsa zbrana sredstva predali Rdečemu križu Maribor. Foto: Dostop.si
Po koncu akcije bodo študenti vsa zbrana sredstva predali Rdečemu križu Maribor.
Foto: Dostop.si

Vodja projekta Nino Kuhar pravi, da želijo pomagati socialno ogroženim ljudem, ki so se zaradi takšnih in drugačnih težav znašli v neprijetni situaciji, stiski in trpljenju, ali ostali brez osnovnih sredstev za preživetje. Predvsem želijo ljudi opomniti na pomanjkanje osnovnih sredstev za bivanje v zavetiščih in jih spodbuditi, da s svojim prispevkom pomagajo brezdomcem in socialno ogroženim. Potrebščine lahko občani ter študenti kadarkoli prinesejo tudi na sedež ŠOUM.

ŠOUM bo v času obratovanja nakupovalnih središč postavila stojnico, kjer bodo informatorji nagovarjali mimoidoče k prostovoljnemu prispevku materialnih dobrin. Projekt je postal že tradicionalen, do sedaj pa je s strani mariborskih občanov vsako leto naletel na zelo dober odziv.

Sonja Kolarič

Leave a Reply