Študentje podarili več kot 500 litrov krvi

Mladi so ponovno dokazali, da imajo čut za solidarnost in pomoč sočloveku, saj je v okviru akcije Častim pol litra! v dobrem tednu dni kri darovalo rekordnih 1085 študentov.

Pod okriljem študentskih domovZavoda RS za transfuzijsko medicino in Rdečega križa Slovenije (RKS) je z največjo udeležbo doslej uspešno zaključen tradicionalni krvodajalski teden Častim pol litra!.

Namen dogodka je spodbujanje mladih k sodelovanju pri dobrodelnih projektih in osveščanje o tem, kako pomembna je pomoč sočloveku. Kot kažejo podatki je bil cilj nedvomno dosežen, saj je kri v tem tednu darovalo kar 1085 študentov, kar je 155 več kot v spomladanski akciji.

Radodarni študentje so v tem tednu darovalni rekordnih 542,5 litra krvi. (foto: studentarija.net)
Radodarni študentje so v tem tednu darovali rekordnih 542,5 litra krvi. (foto: studentarija.net)

“S tem jasno sporočamo, da smo tudi mladi pripravljeni priskočiti na pomoč in zapolniti zaloge krvi, s čimer marsikomu pomagamo povrniti zdravje ali celo rešiti življenje,” s ponosom sporoča predsednik Študentske organizacije Slovenije Mitja Urbanc, ki priznava, da je udeležba presegla vsa njihova pričakovanja.

Akcija se bo vsekakor še nadaljevala, naslednja bo aprila prihodnje leto, življenjsko tekočino pa bo ponovno mogoče darovati že 22. oktobra v transfuzijskem centru na Jesenicah.

Če bi tudi vi radi “častili”, se lahko na spletni strani castimkri.si prijavite v uradno bazo krvodajalcev in si zagotovite pravočasno obveščanje o vseh krvodajalskih akcijah.

Uroš Kotnik

Leave a Reply