Študentka Anja uspešno prestala zahtevno operacijo

23-letna Anja Zamida iz Semiča je pred letom dni zbolela za meningitisom, hkrati pa so ji v središču možganov odkrili vodno cisto. Cista je merila že dva centimetra in je utesnjevala njene možganske kanale ter ji ogrožala življenje. Za operacijo v Nemčiji je potrebovala 25.000 evrov. Na pomoč so ji priskočili številni dobri ljudje, med njimi tudi Jan Oblak in drugi. Nedolgo po tem, ko se je preko Facebooka obrnila na slovensko javnost, ji je uspelo zbrati dovolj sredstev za zelo zapleteno in tvegano operacijo na Kliniki Greifswald v Nemčiji. Od tam so sedaj prišle novice, da je Anja operacijo uspešno prestala. To novico je potrdila tudi sama.

klinika Anja
Hudo bolna Anja je prestala zelo tvegano operacijo. Foto: Facebook

Študentske klopi so zamenjali meseci preživeti po bolnišnicah
Naj spomnimo: Pred meseci je Slovence ganila zgodba hudo bolnega dekleta, ki je prosilo za pomoč. Takrat je dejala, da je zbolela za meningitisom, v njenih možganih pa so odkrili zelo veliko cisto pinealne žleze. Vse do operacije se težave niso izboljšale, saj se je poleg bolečin v mišicah in kosteh mladenka soočala še s slabo koncentracijo, utrujenostjo, glavoboli, slabostjo, zamegljenim vidom in še s čim. Cista je ležala v samem središču možganov, kjer se nahajajo pomembne funkcije za delovanje človeka, zato je močno ogrozila njeno življenje. Anja se je zavedala dejstva, da jo je treba čimprej operativno odstraniti. Stvari je vzela v svoje roke, se pozanimala o možnostih operacije pri priznanem strokovnjaku v Nemčiji, vendar pa jo je pri tem oviral denar. Na srečo so se tudi v teh nezavidljivih časih našli dobri ljudje, ki so Anji omogočili lepšo prihodnost.

klinika
Klinika Greifswald, kjer so operirali Anjo. Foto: Facebook

Anja Zamida: Vse je mogoče, samo verjeti je treba.
Zapisala je, da je operacija uspela. “Točno pred enim tednom ob takšnem času sem bila nekje v sanjah, zbudila pa sem se s sicer groznimi bolečinami, pa vendar najsrečnejši človek na tem svetu,” je sporočila. Dodala je še, da je 10. junija bolnišnico že zapustila, zdaj pa mora počakati še zadnji pregled, ki bo v naslednjem tednu, in navodila zdravnika, ki je uspešno odpravil cisto. Mladenka ob tej priliki ni mogla skriti svoje hvaležnosti, tako se je zahvalila vsem ljudem, ki so ji s pozitivnimi mislimi, spodbudnimi besedami, dejanji in nenazadnje tudi s finančno podporo omogočili ”novo življenje.” Potrebovala bo seveda še kar nekaj časa, da bo popolnoma okrevala, saj se možgani celijo počasi. Ob koncu zahvale je Anja vsem, ki jo spremljajo, na srce položila, da je v življenju, v katerem nobenemu ni postlano z rožicami, pomembno, da verjameš vase in nikoli ne obupaš, temveč vztrajno pluješ proti svojemu cilju. “Z močno voljo, vztrajnostjo in ljubeznijo je danes vse mogoče, samo verjemi!” je sklenila.

Kristian Eric Šipek

Leave a Reply