Svilena zgodba Kraus&Vidmar

Strastni ljubiteljici mode Nina Vidmar in Petra Kraus sta združili moči in predstavili njuno prvo skupno kolekcijo oblačil. Ljubiteljici oblikovanja, risanja in ustvarjanja, še posebej, kadar gre za oblačila, nakit ali modne dodatke sta oblikovali svileno zgodbo.

Nina Vidmar je po izobrazbi modna oblikovalka, ki je znanje nadgradila s študijem image consulting, Petro Kraus pa poznamo kot dolgoletni fotomodel, ki je znanje o modi in trendih nabirala v tujih modnih prestolnicah, kjer je iz ozadja spremljala svetovno priznane kreatorje.

Kraus&Vidmar

Kako je prišlo do vajinega skupnega projekta?
Spoznali sva se preko skupne prijateljice, ki je poznala najini želji po ustvarjanju, zato nama je predlagala skupno sodelovanje. Od dne, ko sva se spoznali in si izmenjali najine želje in pričakovanja, sva vedeli, da morava skupaj uresničiti najine sanje. Od takrat dalje sva praktično nerazdružljivi, tako poslovno kot tudi zasebno.

Kje sta iskali inspiracijo za kolekcijo?
Inspiracija za kolekcijo je prišla čisto spontano. Najina želja je bila predstaviti kolekcijo, ki ženskam omogoča sproščeno eleganco. Linije so čiste in preproste, poudarek pa je na dodatkih.

obleka_1

Komu je kolekcija namenjena in glavni poudarki?
Kolekcija pomlad – poletje 2014 zajema tri sklope oblačil. Poimenovale sva jih buisness, casual in maksi različice. Izdelane so iz 100% svile, le-te pa krasijo različni modni dodatki. Razpon barv je precejšen, vse od sinje modre, smaragdno zelene, zlate in bronaste. Velik poudarek pa sva dali na cvetlične vzorce. Linija oblačil je narejena tako, da ugaja praktično vsem postavam in velikostim telesa. Buisness obleke imajo tipičen teliran kroj, namenjene so ženskam, ki želijo poudariti svojo linijo telesa. Pri casual oblekah gre za t.i. A-kroj, kar pomeni, da gre za velik poudarek na udobju. Ta kroj je namenjen ženskam, ki želijo prekriti kakšen centimeter preveč v predelu pasu, bokov in stegen in ob tem izgledati prefinjeno in elegantno. Sledijo jim maksi obleke, le-te pa so namenjene praktično vsem vrstam postav in so ravno pravšnje za vse priložnosti v prihajajočih toplih poletnih dneh.

Kje pa je možno videti in kupiti oblačila?
V Ljubljani na Kotnikovi ulici 31 imava atelje – showroom. Tam je možno videti celotno kolekcijo, torej vseh 21 modelov oblek. Ker imava individualen pristop, se je potrebno predhodno dogovoriti za obisk ateljeja. Kolekcijo je mogoče v celoti videti na spletni strani www.kraus-vidmar.com. Poleg tega, naju vsi uporabniki facebooka lahko spremljajo na najini strani pod imenom Kraus&Vidmar, kjer je trenutno predstavljena kolekcija, v kratkem pa bo na tej strani potekala tudi nagradna igra, pri kateri bo ena izmed dam prejela najino obleko.

Kaj vse lahko ponudita stranki?
Pri naju je stranka vedno na prvem mestu, zato sva najino ponudbo še dodatno razširili. Ker je povpraševanje po zunanjem izgledu oziroma stajlingu čedalje večje, sva se odločili, da na podlagi najinega znanja priskočiva na pomoč še s stilskim svetovanjem in stajlingi za posebne priložnosti. K sodelovanju sva povabili tudi strokovnjake s področja ličenja in pričeske, kar pomeni da stranka lahko v celoti spremeni svoj izgled. Široko ponudbo glede osebnega izgleda lahko najdete na strani, www.ninavidmar.com.

obleka_2Kaj pa želje za prihodnost?
Trenutno sva sredi ustvarjanja kolekcije jesen-zima. Le-to bova nadgradili z usnjenimi dodatki in unikatnim nakitom. Za prihodnost pa si želiva predvsem to, da bi naju stranke spoznale in cenile najino ustvarjanje.

Leave a Reply