Teleing namesto za poslovna darila namenil sredstva v dobrodelne namene

December je mesec obdarovanj in dobrodelnosti. V tem času se vse več podjetij namesto za nakup poslovnih daril odloči sredstva pokloniti v dobrodelne namene. Takšno prakso poslovanja imajo tudi v podjetju Teleing, kjer že šesto leto zapored ob novem letu donirajo sredstva pomoči potrebnim. Letos so donacijo v višini 2000 evrov namenili humanitarnemu Lions klubu Ptuj, ki jih bo v celoti porabil za Božično-novoletno obdaritev 130 otrok iz 50 socialno ogroženih družin.
Po izredno dinamičnem in poslovno uspešnem letu, ko so v obrtni coni Markovci odprli tudi svoj servisno-storitveni center, so se zaposleni v Teleingu, ki letos praznuje 20 let delovanja, odločili dva tisoč evrov podariti v dobrodelne namene. Razlog za donacijo je uspešno poslovanje v letu 2015, saj so zaključili več investicij in celovito prenovili svojo ponudbo. Zadovoljni so, da število naročnikov njihovih širokopasovnih storitev narašča ter, da je njihova poslovna uspešnost prepoznana tudi širše.
V želji, da bi tudi v prihodnje obstali kot konkurenčen ponudnik so v podjetju Teleing, ki danes zaposluje 35 strokovnjakov in sodeluje z več zunanjimi izvajalci in kooperanti, v letošnjem letu uvedli več novosti v njihovi ponudbi.

csm_teleing_dobrodelnost_2ee4df3bf2
Obstoječa omrežja kabelske televizije so nadgradili v sodobna hibridna optično koaksialna omrežja. Potrebe po hitrih povezavah so vsak dan večje, zato so investirali v nadgradnjo opreme za kabelski internet, kar jim omogoča, da so lahko v začetku julija letos dvignili prenosne hitrosti kabelskega interneta vse do 100/8 Mbit/s.
Janez Smolkovič, direktor podjetja se zaveda, da je njihov razvoj odvisen od naročnikov, zato se že vsa ta leta vsi zaposleni v podjetju Teleing trudijo, da bi s svojo ponudbo storitev čim bolj izpolnili pričakovanja in želje naročnikov.
Iz njihove ponudbe pa se počasi poslavlja analogna televizija. Zaradi povečanja števila TV programov v digitalni programski shemi so v začetku julija zmanjšali število analognih programov iz 44 na 20. Naročniki, ki imajo še analogne televizijske sprejemnike so v sklopu cene naročnine za digitalno televizijo dobili v uporabo tudi napravo za sprejem digitalnih programov.
V juniju letos so odprli tudi spletno trgovino. Na spletnem naslovu trgovina.teleing.com si lahko njihovi naročniki izberejo svojo novo televizijo, računalnik, tablico in ostale artikle iz ponudbe.
Že od leta 2007 gradijo novo sodobno širokopasovno optično komunikacijsko omrežje za vse njihove naročnike na omrežjih kabelske televizije ali tiste, ki bodo to šele postali. Njihov cilj, da do leta 2020 vsa obstoječa bakrena omrežja kabelske televizije, ki so v njihovem upravljanju nadomestijo z novim optičnim omrežjem, uspešno izpolnjujejo, saj so samo v letu 2014 zgradili več kot 220 km novih optičnih omrežij. Z gradnjo bodo nadaljevali tudi v prihodnje in vse obstoječe naročnike, ki so enkrat že plačali priklop na omrežje kabelske televizije, bodo na novo optično omrežje priključili brezplačno.

V podjetju Teleing d.o.o. so veseli, da je njihova poslovna uspešnost prepoznana tudi širše. Tako so 1.decembra 2015 prejeli priznanje Gospodarske zbornice Slovenije, saj so bili med 15 podjetji iz celotne Slovenije, katera so uspela pridobiti certifikat odličnosti Excellent SME Slovenia tri leta zapored in imajo v zadnjem letu po metodologiji družbe Coface najvišjo bonitetno oceno 10.
Sonja Kolarič

Leave a Reply