Teleing sredstva za poslovna darila že sedmo leto namenil v dobrodelne namene

Ob koncu uspešnega poslovnega leta je direktor Teleing d.o.o. Janez Smolkovič predal donacijo v skupni višini 1.500 evrov predstavnikom humanitarnih društev Lions klub Ljutomer Berdi Žunič in Lions Klub Ptuj Branku Brumen ter predsednici območnega združenja Rdečega križa Ormož Milena Zorčič. Za dobrodelno gesto so se odločili že sedmo leto zapored.

Kot je ob prejemu donacije pojasnila Milen Zorčič, so v Rdečem križu Ormož sredstva namenil družini z invalidnim otrokom iz Ormoža. Družina sredstva potrebuje za nakup prilagojenega vozila. Lions klub iz Ljutomera se je odločil, da bo z donacijo pomagal kar trem družinam, in sicer mladi mamici, ki je zbolela za hudo boleznijo, 12-letni deklici, ki sredstva potrebuje za zdravljenje ter očetu samohranilcu, ki je zaradi hujše bolezni ostal brez rednega mesečnega dohodka. Lions klub Ptuj pa bo sredstva prejeta z donacijo namenil obdaritvi otrok iz socialno šibkih družin.

Prejemniki donacij z direktorjem podjetja Teleing. Foto: Pomurec.com
Prejemniki donacij z direktorjem podjetja Teleing. Foto: Pomurec.com

Direktor podjetja Teleing d.o.o. Janez Smolkovič je ob podelitvi donacije predstavil poslovanje podjetja v letu 2016. Kot je pojasnil, so v letu 2016 še bolj intenzivno nadaljevali gradnjo širokopasovnih optičnih omrežij na področju vseh 15. občin Spodnjega Podravja in Pomurja, kjer ponujajo svoje storitve. Njihov cilj je, da do leta 2020 vsa obstoječa bakrena omrežja kabelske televizije, kjer ponujajo svoje storitve, nadomestijo z novim optičnim omrežjem. Zadani cilj uspešno izpolnjujejo, saj so samo v letu 2016 zgradili več kot 100 km novih optičnih omrežij. Z gradnjo bodo nadaljevali tudi v prihodnje in vse obstoječe naročnike, ki so enkrat že plačali priklop na omrežje kabelske televizije brezplačno priključili na novo optično omrežje.

V letošnjem letu bodo za vse investicije v gradnjo novih optičnih omrežij in nakup omrežne opreme za ponudbo njihovih storitev, namenili 1,25 milijona evrov. V podjetju so letos število zaposlenih povečali za tri, tako danes zaposlujejo skupno 38 strokovnjakov, poleg tega pa sodelujejo z več zunanjimi izvajalci in kooperanti.

Sonja Kolarič

Leave a Reply