Tim Gajser si lahko že danes zagotovi krstni naslov svetovnega prvaka

Do konca svetovnega prvenstva MXGP ostajajo le še tri dirke, že danes pa si lahko najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser v nizozemskem Assnu zagotovi premierni naslov svetovnega prvaka.

Za končno potrditev zgodovinskega uspeha mu manjka le še točka več od najbližjega zasledovalca Antonia Cairolija.

To bi bil za devetnajstletnika iz Pečk izjemen dosežek, saj v elitni kategoriji MXGP tekmuje šele prvo sezono. Nihče pravzaprav več ne dvomi, da bo Tim Gajser nov svetovni prvak, vprašanje je le, ali mu bo to uspelo že na danes ali pa bo na to treba počakati vse do konca sezone.

Gajser tri dirke pred koncem prvenstva tako suvereno vodi z 99 točkami prednosti pred osemkratnim svetovnim prvakom Antoniem Cairolijem iz Italije.

Na današnjo dirko se je pripravljal, kot ponavadi – mirno, z veliko treninga. “Seveda se zavedam, da je to priložnost, da postanem prvak. Ampak se ne obremenjujem s tem. Če greš na dirko z mislijo, da moraš osvojiti določeno število točk, se bo kaj zalomilo. Šli bomo kot ponavadi, na zmago, po zadnji dirki v Švici sem se nekoliko odpočil in sem spet pripravljen za boj,” je dejal slovenski motokrosist.

Ali bo Timu torej uspelo že nocoj, bo znano popoldne. Prva vožnja razreda MXGP bo ob 14. uri, druga ob 17. uri.

tg

Uroš Kotnik
Foto: citymagazine.si, en.wikipedia.org

Leave a Reply