Tin Vodopivec bo nastopil na največjem ameriškem festivalu komedije

Slovenski komik Tin Vodopivec je bil med več kot 1300 kandidati izbran za enega izmed 32, ki se bodo predstavili na slovitem mednarodnem tekmovanju stand-up komedije v Seattlu.

Tin Vodopivec je eden izmed prvih slovenskih stand-up komikov, z dolgoletnimi izkušnjami pa tudi eden najboljših in najzaslužnejših za popularizacijo stand-up komedije na naših tleh. Perica Jerković, ki prav tako velja za enega izmed najspretnejših mojstrov smeha pri nas, je nedavno tako o Tinu zapisal: “Marsikdo je prispeval svoj delež k razvoju stand-upa pri nas, a kar se mene tiče, Tinu gredo absolutno največje zasluge.”

Tin Vodopivec

Eno najlepših priznanj za svoje delo je prejel te dni, ko so mu organizatorji 34. tekmovanja stand-up komedije, ki bo potekalo v ZDA, sporočili, da je bil med 1300 kandidati prav on izbran za tistega, ki bo nastopil na odru te slovite prireditve. Uspeh je toliko večji, ker večina izmed izbranih prihaja iz Kanade, Združenih držav ali Velike Britanije, dežel, kjer je stand-up komedija tako rekoč doma. “Hitro speglat najboljšo karirasto bombažno srajco,” je Vodopivcu ob tem fenomenalnem dosežku na omrežju Facebook hudomušno svetoval slovenski prevajalec in komik Boštjan Gorenc – Pižama.

Tekmovanje poteka 26 dni in je sestavljeno iz 22 nastopov. Najboljši prejme nagrado v višini 15.000 dolarjev, a za nastopajoče je gotovo največja in najpomembnejša nagrada stik s producenti največjih ameriških televizij, kot sta NBC in CBS, ki se bodo prav tako udeležili tekmovanja. Dogodek velja za največji ameriški festival komedije.

Tin bo nastopil v okviru drugega tedna, med 12. in 17. novembrom. Ljubljanskemu komiku so organizatorji namenili kar nekaj lepih besed in niso pozabili omeniti, da je svoje izkušnje nabiral doma in v tujini, kot nastopajoči in kot organizator nastopov velikih zvezd stand-up komedije, kot sta bili prireditvi Eddieja Izzarda in Dylana Morana.

Slovenci lahko Tina sicer vidimo vsako nedeljo na televizijski postaji Planet TV, kjer z drugimi gosti povezuje slovensko stand-up oddajo Planet Stand-up.

Tinu se po uspešnem preboju na domačih tleh nasmiha tudi uspeh na tujih.
Tinu se po uspešnem preboju na domačih tleh nasmiha tudi uspeh na tujih.

Foto: Facebook

Leave a Reply