Tina Maze ponovno nominirana za najvišje športno odlikovanje

Najboljša alpska smučarka na svetu, ki te dni s tremi osvojenimi kolajnami, dvema zlatima in srebrno, blesti na svetovnem prvenstvu v Vailu/Beaver Creeku, je tudi letos v igri za najprestižnejšo športno nagrado – laueresa.

V ženski konkurenci se bodo poleg Mazejeve za priznanje borile še teniški igralki Serena Williams in Li Na, smučarska tekačica Marit Bjørgen ter atletinji Valerie Adams in Genzebe Dibaba.

Na drugi strani se v moški konkurenci se za laskavo nagrado potegujejo najboljši nogometaš na planetu, Portugalec Cristiano Ronaldo, prvi teniški igralec sveta, Srb Novak Đoković, svetovni prvak v formuli ena, Britanec Lewis Hamilton, svetovni motociklistični prvak, Španec Marc Marquez, najboljši golfist, Irec Rory McIlroy in francoski atlet Renaud Lavillenie.

V konkurenci ekip si lahko letošnjega laueresa prisluži nemška nogometna reprezentanca, španski kraljevi klub Real iz Madrida, švicarska moška teniška reprezentanca, evropska reprezentanca v golfu na Ryderjevem pokalu, ekipa formule 1 Mercedes in moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA San Antonio Spurs.

V kategoriji športnik, ki je v minulem letu najbolj opozoril nase, se bodo za naslov potegovali tenisač Marin Čilić, nogometaša Mario Götze in James Rodriguez, dirkač Daniel Ricciardo in alpska smučarka Mikaela Shiffrin ter ponovno švicarska moška teniška reprezentanca.

Za povratnika na športna prizorišča bo strokovna žirija izbirala med nogometašema Francescom Acerbijem in Diegom Militom, ragbistom Schalkom Burgerjem, atletom Joem Paveyjem, deskarjem Pierrom Vaultierjem in golfistom Oliverjem Wilsonom.

tinamaze

Uroš Kotnik
Foto: žurnal24.si

Leave a Reply