Tina Maze v novo leto s 50. stopničkami kariere

Tina Maze je na smučarskem spektaklu sredi Münchna v paralelnem veleslalomu zopet blestela. Uvrstila se je namreč v veliki finale in tam zaostala le za Slovakinjo Veroniko Zuzulovo. Z 2. mestom je posledično postavila nov slovenski smučarski mejnik – 50. stopničke v karieri.

29-letna Črnjanka Tina Maze kot kaže izjemno formo prenaša v novo leto 2013. Na paralelnem veleslalomu v Münchnu se je namreč po izločilnih bojih suvereno uvrstila v veliki finale z Veroniko Velez Zuzulovo.

stopničke

Prva finalna vožnja je bila povsem izenačena vse do prelomnice, ko je naša šampionka naredila napako, kar je Zuzulova dodobra izkoristila in si pred drugo vožnjo prismučala maksimalno prednost 50 stotink ter pred drugo vožnjo bila jasna favoritinja. V drugo je Mazejeva sicer odlično štartala in hitro uspela zmanjšati zaostanek, a nato znova naredila napako na podobnem mestu kot v prvem teku in prišla v cilj kot druga s 65 stotinkami zaostanka.

Kljub porazu v velikem finalu smo lahko z novoletnim štartom izjemno zadovoljni. Svoje občutke je po tekmi strnila tudi Tina: “Tekma je bila super, zelo zanimiva, zbralo se je veliko gledalcev, ki so bili navdušeni nad zmago nemškega tekmovalca. Šov je bil, veliko svetlobnih efektov, izjemno vzdušje, nekaj novega tudi za nas in je bilo zanimivo tekmovati. Skušala sem se osredotočiti nase in na svojo vožnjo … Desna roka, v katero sem pred dnevi zapored dobila tri močne udarce, me je še vedno nekoliko bolela, vendar je sedaj neprimerno bolje.”

Za konec naj dodamo, da je Mazejeva z jubilejno 50. uvrstitvijo na oder za zmagovalce prednost v skupnem seštevku pred Nemko Mario-Höfl Riesch in Avstrijko Kathrin Zettel (obe sta izpadli že v osmini finala) le še povečala. Tako ima najuspešnejša slovenska alpska smučarka pred prvo že skoraj 500, pred drugo pa 542 točk naskoka.

Uroš Kotnik
Foto: ski.bg, euronews.com

Leave a Reply