Tinina čelada za pomoč otrokom z rakom

Tudi letos bo v sklopu SPORTO konference potekala dobrodelna dražba, ki pa bo tokrat še bolj posebna, saj bo tisti, ki bo ponudil največ, domov odnesel podpisano in na tekmah uporabljeno čelado najboljše smučarke na planetu Zemlja.

Slovenska smučarska kraljica iz Črne na Koroškem, Tina Maze, se je odločila, da s svojim kosom športne opreme pomaga Ustanovi za pomoč otrokom z rakom.

Izklicna cena Tinine čelade je bila 1.500 evrov, najvišja doslej ponujena pa 2.005 evrov. Do kam lahko seže dobrodelnost, bomo izvedeli v sredo, 20. novembra, ob 12. uri, ko bo spletna dražba zaprla svoja vrata.

Z največjo mero dobrodelnosti bo mogoče prejeti smučarsko čelado najboljše slovenske smučarke. (foto: zimbio.com)

Glavni namen tradicionalne SPORTO dobrodelne dražbe je s pomočjo edinstvenih športnih predmetov pomagati ljudem, ki se znajdejo v takšni ali drugačni stiski. Doslej so uspešno uspeli iztržiti teniško opremo argumentirano najboljšega teniškega igralca vseh časov Rogerja Federerja, dres nogometnega kluba FC Barcelona s podpisom argentinskega virtuoza Lionela Messija, podpisan nogometni čevelj brazilskega nogometaša Ronaldinha, podpisano žogo prvakov lige NBA Los Angeles Lakers, kolesarski dres Lancea Armstronga in nenazadnje tudi hokejsko palico slovenskega hokejskega zvezdnika v ameriški ligi NHL Anžeta Kopitarja, s katero je Hrušičan z Los Angeles Kingsi osvojil prestižni Stanleyjev pokal.

SPORTO konferenca se bo sicer odvila 21. in 22. novembra v Portorožu.

Uroš Kotnik

Leave a Reply