Tinina nova zmaga izpopolnila popolni športni vikend

Perko včeraj, Fak in Maze danes. Slovenski športni junaki so nam znova polepšali vikend. Mazejeva je danes osvojila že četrti veleslalom letošnje sezone in še dodatno povečala naskok v skupnem seštevku.

Tina je letos v veleslalomu nepremagljiva. Dobila je vse preizkušnje dotlej, s čimer se je močno približala rekordu, ki si ga lastita Annemarie Pröll in Vreni Schneider (obe sta zmagali petkrat zapored).

Mazejeva je odlično smučala že v prvi vožnji, v drugo je šla z lepo prednostjo 63 stotink. Na sredini proge je prednost povečala že na sekundo, potem pa s previdno vožnjo prepričljivo prišla v cilj kot prva, z 22 stotinkami naskoka.

Drugo mesto je osvojila Kathrin Zettel, ta uspeh pa ji je ob odstopu Američanke Lindsey Vonn prinesel tretje mesto v skupnem seštevku. Avstrijka je v veleslalomskem izkupičku na drugem mestu, v boju za mali kristalni globus ima Tina pred njo že 120 točk prednosti.

Ne najboljše smučanje pa je prikazala tudi druga Tinina konkurentka. Maria Höfl-Riesch je bila le 26., s čimer je Mazejeva prednost v skupnem seštevku povečala že na 331 točk.

Odlično je smučala tudi druga naša predstavnica, Ana Drev je tekmo zaključila na 10. mestu.

Leave a Reply