Tokio mesto z najboljšo kakovostjo življenja

Britanska revija Monocle je na svojo lestvico Kakovost življenja 2015 japonsko prestolnico opisala kot popolno mesto za bivanje, tako za kratkoročne obiske, kot tudi za dolgoročno bivanje.

“Od kulture do varnosti, od hrane do vljudnosti, vse ima pokrito,” v utemeljitvi zakaj si laskavi naslov med vsemi svetovnimi metropolami zasluži prav Tokio navaja britanska revija za življenjski slog in biznis Monocle.

Na lestvici najboljših je bil zadnje dve leti na vrhu danski Koebenhavn, letos pa je padel na 11. mesto. Glavni razlog za to predstavlja 20 novih kriterijev, med katerimi so – poleg odpiralnega časa barov – tudi nizka stopnja kriminala in povezave z okoliškimi regijami.

Po novih kriterij se je denimo nemški Berlin s 14. mesta zavihtel kar na tretje mesto, medtem ko drugo mesto zaseda Dunaj, kjer “državljanska odgovornost služi kot pravo lepilo, ki drži mesto skupaj”.

Za konec naj dodamo še, da revija Monocle, ki jo je leta 2007 ustanovil kanadski podjetnik Tyler Brule, lestvico objavi vsako poletje.

ViennaRingView

Uroš Kotnik
Foto: urlaubsguru.at

Leave a Reply