Tri slovenske ekipe za prestižno priznanje Nasa Space Apps Challenge

Na globalno tekmovanje, kjer se bodo udeleženci potegovali za častivredno Nasino nagrado, so se med drudim uvrstile tudi tri slovenske skupine.

V Tehnološkem parku Ljubljana je potekal Nasa Space Apps Challange, na katerem so ekipe mladih reševale 25 izzivov v okviru štirih tematskih področij s področja človeštva, vesolja, robotike in Zemlje. Skozi kvalifikacijsko sito se je uspelo prebiti trem slovenskim ekipam, ki so tako prejele vstopnico za globalno različico tekmovanja.

Ekipa Charlie je razvila rešitev za povečanje kostne gostote, ekipa CERES aplikacijo Crop alert, ki naslavlja izzive poljedelcev, da bi le-ti (pravočasno) zaznali ekipa Epilep.si pa je iskala rešitve za bolnike z epilepsijo.

Vse tri omenjene ekipe bo kot rečeno sodelovala na globalnem tekmovanju, kjer bo mednarodna komisija izbrala pet finalistov v vsaki od kategorij. Ti se bodo na koncu udarili za prestižno nagrado Nasa Space Apps Challenge.

Tekmovanje se je sicer konec tedna odvijalo v 135 mestih, v Sloveniji pa se je na izziv prijavilo 37 posameznikov z različnih strokovnih področji, so sporočili iz Tehnološkega parka Ljubljana.

space-app-challenge

Uroš Kotnik
Foto: bfu.bg

Leave a Reply