Trije Petrolovi servisi pomagali družinam v stiski

Trije Petrolovi bencinski servisi, ki delujejo na širšem radgonskem območju so trem družinam v stiski preko Območnega združenja Rdečega križa (OZ RK) Gornja Radgona donirali 600 evrov in jim tako vsaj malo pomagali v težki situaciji, v kateri so se znašli.
Podobno kot v minulih štirih letih, je tudi tokratna pomoč strogo namensko izročena trem družinam oz. posameznikom iz občine Radenci, ki se težko preživljajo. Poslovodje bencinskih servisov – Stanko Vrabl iz Črncev, Severin Pfefer iz Gornje Radgone in Miran Kreft iz Radencev so predsednici OZ RK Gornja Radgona Silvi Vračko in sekretarki Katji Makovec, izročili po 200 evrov, torej skupaj 600 evrov, ki sta jih dobili družini, in starejši upokojenec iz radenske občine.

petrolova-energija-za-tri-druzine_21786258780
Vsako leto pomoč izmenično namenjajo pomoči potrebnim iz občin Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici. Kot je ob tej priložnosti povedala Silva Vračko, so se s predstavniki Petrola že pred petimi leti dogovorili, da bodo pomagali družinam iz vseh občin na območju katerih delujejo omenjeni bencinski servisi. Letos so pomagali trem družinam iz radenske občine, drugo leto bo na vrsti nekdo drug, čeprav si vsi želijo, da humanitarna pomoč skupnosti v naši državi ne bi bila potrebna nikomur. Žal temu še zdaleč ni tako, saj je zelo veliko ljudi z radgonskega območja socialno zelo ogroženih. Predstavniki Petrolovih servisov so izrazili zadovoljstvo, da lahko vsaj malo pomagajo.
Družba Petrol je sicer tudi že peto leto zapored izvedla vseslovensko humanitarno akcijo “Naša energija povezuje”, s katero so sredstva, predvidena za nakup poslovnih daril, namenili posameznikom, društvom in projektom v lokalnih skupnostih, ki jih, skupaj z RKS zbirajo zaposleni na vseh Petrolovih bencinskih servisih. Tako so po vsej državi v humanitarne namene, v letu ko obeležujejo 70-letnico obstoja, podelil več kot 70.000 evrov. V Petrolu se namreč zavedajo, da so se gospodarski pogoji v letu 2015 nekoliko izboljšali in je prišlo do rahle gospodarske rasti in okrevanja, vendar je kljub temu brez služb še vedno veliko ljudi, veliko pa je tudi otrok, ki si v šoli ne morejo privoščiti niti enega obroka. Zato družba Petrol izvaja akcijo “Naša energija povezuje”, osnovni namen projekta pa je s pomočjo zaposlenih na Petrolovih bencinskih servisih podpreti pomoči potrebne posameznike ali projekte, ki bodo v lokalnih skupnostih pripomogli k boljšemu življenju.
Mag. Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola, pravi, da se v Petrolu zavedajo, da je v življenju vsakega posameznika pomembna energija, ki nam vsem prinaša pozitivne občutke. Pomembna je energija, ki nas povezuje. Nekaj te energije želijo preko svojih zaposlenih prenesli tudi v mnoge kraje po vsej Sloveniji. Berločnik je ponosen na zaposlene v družbi, ki so se že večkrat izkazali kot sodelavci, ki brez obotavljanja in prostovoljno priskočijo na pomoč.
Sonja Kolarič

Leave a Reply