TSstartup vnovič dokazal inovativnost Slovencev

Zaključila se je druga generacija projekta TSstartup, ki je ponovno dala priložnost inovativnim in hkrati nenavadnim, vendar zanimivim idejam mladih podjetnikov in razvijalcev. Na projekt se je prijavilo 41 zamisli, komisiji pa se je nato predstavilo enajst najbolj obetavnih.

Zmagovalna projekta sta bila Confidly in Tee.LT.

Confidly je mobilna aplikacija, ki jo vodita Jelena Rašula in Matjaž Mrgole. Uporabniki lahko storitvi anonimno zaupajo svoje težave, na njihova vprašanja pa odgovarjajo drugi ljudje, ki koristijo omenjeno storitev in so pripravljeni pomagati ter deliti svoje izkušnje. Komisija, ki je aplikacijo slikovito poimenovala mobilna spoved, je razvijalca nagradila z 20.000 evri.

Povsem druga storitev pa je Tee.LT, projekt, ki ga razvijata Miha Grešak in Nejc Vivod. Mobilna igra predstavlja zanimiv način učenja poštevanke, saj lahko uporabnik zgolj z nagibom naprave poišče pravo rešitev. Aplikacija bo sprva namenjena le Applovim tabličnim računalnikom iPad. Ustvarjalca sta bila za projekt nagrajena z 10.000 evri.

TeeLT

Confidly

 

Komisiji se je predstavilo še devet drugih projektov – Beezinga, mobilna in spletna aplikacija, ki olajša delo čebelarjem, CallWith.Me, ki omogoča glasovne in slikovne pogovore iz brskalnika, Dropmedia z nenavadno idejo pretvarjanja SMS sporočil v vodne kapljice, aplikacija Facilitiy, ki je namenjena notranji organizacij hotelov in drugih ustanov, spletno orodje FAST, ki omogoča ustvarjanje elektronskih publikacij, zanimiva ideja food IO za vodenje gospodinjske zaloge in opravljanje nakupov, ShowMeAround, spletna platforma, ki turistom ponuja zanimive aktivnosti v obiskanem kraju, Wellioo, ki rešuje težave rezervacije na storitev in Naymit, nenavadni zemljevidi, kjer lahko vsak uporabnik označi in poimenuje kraj.

TSstartup

Čeprav sta bila nagrajena samo dva projekta, žirija (v sestavi Sašo Savič, Simon Furlan, Aleš Spetič, dr. Marko Jaklin in dr. Mark Pleško) poudarja ključno prednost sodelovanja v Telekomovem pospeševalniku. “Razvijalci, ki sodelujejo v projektu, imajo še dodatne priložnosti promocije in možnost prodaje svojih rešitev prek kanalov Telekoma Slovenija, vendar zaradi sodelovanja v projektu nimajo nobenih obveznosti.”

Foto: TSstartup

Leave a Reply