Tudi Apple investira v prihodnost avtonomnih vozil

Da se tudi ameriški tehnološki velikan Apple zanima za področje avtonomnih vozil kaže pismo, ki ga je konec oktobra poslal ameriški agenciji za varnost prometa na cestah NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

V pismu ameriškim je Apple zapisal, da je navdušen nad potencialnim avtonomnim sistemom na mnogih področjih, vključno s transportni in dodal, da v avtonomnih vozilih vidijo pomembne prednosti za družbo.

Pristojni so zapisali še, da podjetje veliko vlaga na področje strojnega učenja in avtomatizacije ter da imajo rešitve, ki bi lahko bila uporabna za samodejno vozeča vozila.

Prav tako so predlagali, da bi podjetja v industriji med seboj delila podatke o nesrečah in bližnjih srečanjih, na podlagi česar bi bilo mogoče sestaviti celovito sliko in zgraditi boljše sisteme.

Apple naj bi sicer že vrsto let delal na projektu Titan, a ga nikoli ni jasno in javno priznal. V zadnjem času pa so se pojavila poročila, ki razkrivajo, da se podjetje ne osredotoča več v izgradnjo električnega vozila, ampak se več ukvarja z razvojem programske opreme za samovozeča vozila, ki bi jo ponudili obstoječim avtomobilskim podjetjem.

Uroš Kotnik

Leave a Reply