Tudi Tina Maze na svetovno prvenstvo, tokrat v novi vlogi

Najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze se je odzvala na povabilo Švicarjev in bo na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu nastopila v vlogi “trenerke”.

Britanska televizijska mreža Eurosport je nedavno v svojo ekipo vrhunskih športnih strokovnjakov povabil tudi štirikratno svetovno prvakinjo in dvakratno olimpijsko zmagovalko v alpskem smučanju Tino Maze, ki se bo v sklopu oddaje ‘Winter Sports Extra’ preizkusila v vlogi “trenerke” (ang. The Coach).

“Veselim se nastopov najboljših smučarjev na svetu v St. Moritzu. Ta kraj je za smučarskega tekmovalca vedno nekaj posebnega in tudi navijačev prav nikoli ne razočara. Za razliko od tekem svetovnega pokala imajo tu tekmovalci eno samo priložnost, ki jo morajo pravilno izkoristiti, da ostanejo v boju za medalje. Vsak bo torej iz sebe skušal iztisniti tisto najboljše, vsi bodo stopali po robu, zato akcije zagotovo ne bo manjkalo,” je pred začetkom prihajajočega SP, ki ga St. Moritz gosti že petič, povedala Tina Maze.

Mednarodno ekipo voditeljev bo med svetovnim prvenstvom na Eurosportu vodil legenda troskoka Jonathan Edwards, ki bo poleg Mazejeve med neposrednimi prenosi tekem vsak dan razpravljal z nekdanjimi smučarskimi tekmovalci in novopečenimi voditelji. V vlogi sovoditeljev bodo tako nastopili Frank Wörndl in Urs Lehmann (oba Nemčija), Šved Hans Olsson (Švedska), Jean-Pierre Vidal in Gauthier de Thessier (oba Francija), Karen Putzer in Matteo Marsaglia (oba Italija), Finlay Mickel (Velika Britanija) in Nicolien Sauerbreij (Nizozemska).

“Veselim se, da se bom lahko v svojih analizah posvetila smučarskim asom, njihovim izvedbam in tudi vsakokratnim pripravam na nastop. St. Moritz je zagotovo eno mojih najljubših prizorišč, tu sem dosegla nekaj svojih največjih uspehov. Vem, kaj je tu potrebno za zmago in bom to z gledalci kot ‘The Coach’ tudi delila. V St. Moritzu se nam obeta fantastičen dogodek in neverjetno vzdušje – komaj čakam, da se akcija začne,” je še dodala Mazejeva.

22

Uroš Kotnik
Foto: eurosport.de

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply