Tudi v tujini navdušeni nad Ronaldovo pomočjo slovenskim otrokom

Dobrodelna gesta zvezdnika madridskega Reala, ko je svoj dres podaril za licitacijo, z izkupičkom katere je na morje odpotovalo 65 slovenskih otrok, ne odmeva samo pri nas, temveč tudi v tujih medijih.

V okviru projekta Botrstvo, ki je bil izveden pod organizacijsko taktirko Vala 202 in Zveze prijateljev mladine Ljubljana, so z veliko pomočjo portugalskega nogometnega virtuoza Cristiana Ronalda, letos na letovanje peljali 65 otrok iz socialno ogroženih družin.

Ideja se je realizirala, ko se je Ronaldo odzval na idejo agencije Players Promotion in za dražbo podaril podpisan dres “galaktikov” s številko sedem na hrbtu. Z njim so na licitaciji zbrali neverjetnih devet tisoč evrov, ki je bilo namenjenih letovanju na slovensko in hrvaško obalo slovenskih otrok s posebnimi potrebami in iz socialno ogroženih družin.

O lepi gesti enega najboljših nogometašev na svetu pa se je razpisal tudi portugalski časopis A Bola. Licitacija je presegla vsa pričakovanja, saj se je ob koncu razvila v pravo vojno za dres, seveda v tistem najbolj pozitivnem smislu besede, piše omenjeni časnik.

“Bili smo presenečeni in obenem osupli. Niti v najbolj optimističnih sanjah si nismo upali pomisliti, da bi lahko zbrali podobno vsoto. Iz dna srca se zahvaljujem vsakemu posamezniku, ki je sodeloval, seveda pa gre prav posebna zahvala Cristianu Ronaldu, čigar mala pozornost je več kot le ogromno pomenila slehernemu otroku,” pa je na drugi strani navdušeno dejal Jaka Jakopič, vodja pisarne pri agenciji Players Promotion.

Več kot upravičeno, saj so z zbranimi sredstvi v višini devetih tisoč evrov kar podvojili sprva načrtovano število otrok na letovanju.

logo

Uroš Kotnik
Foto: twitter.com

Leave a Reply