Upočasnite sivenje las

Sivenja las ne moremo preprečiti, saj je to del staranja, pri tistih, ki osivijo zelo zgodaj, pa je to posledica dednosti. Lahko pa sivenje, če ne kadimo, se izogibamo stresu in pojemo veliko živil z vitaminom B12, upočasnimo.

1. Kajenje povzroča staranje kože in telesa nasploh, zato ni čudno, da vpliva tudi na staranje in sivenje las. Zato to razvado, če le lahko, odpravite.

grey-hair
Nekateri osivijo zelo zgodaj, drugi pa v visoki starosti, a dejstvo je, da sivenje las lahko le upočasnimo, ne pa tudi preprečimo

2. Negativno na lase vpliva tudi stres, saj ubija celice, ki jim dajejo pigment. Povzroča pa tudi izpadanje las, zato se stresu poskusite izogniti ali pa po napornem dnevu počnite to, kar vas veseli in vsaj za nekaj časa pozabite na skrbi.

3. Zelo pomembna so tudi živila, predvsem tista z vitaminom B12, saj jih ta krepi in ohranja zdrave. Ob uživanju teh živil pa bo lepša tudi vaša koža in predvsem nohti, zato v svoj jedilnik ne pozabite vključiti jajc, mesa in mleka.

coconut-oil-hair-treatment-benefits
S kokosovim oljem lase okrepimo in nahranimo celice, ki v sebi nosijo lasni pigment

Enako pomembno pa na zdravje in lepo ter dolgotrajno barvo lasnega pigmenta vplivajo tudi oreški, robide, ananas, kaki, mandlji in bučna semena ter repa, fižol, in špinača, ki vsebuje ogromno pomembnega bakra.

4. Zelo priporočljivo pa si je občasno v lase vtreti kokosovo olje. V lase si ga vtrete pred spanjem in pustite delovati vso noč, zjutraj pa ga sperete. V nekaterih tropskih deželah na ta način ženske že stoletja negujejo svoje lase, saj jih ohranja zdrave, močne in sijoče.

Lučka Bajs
Foto: getawaygrey.com, wellingtonhairspa.com

Leave a Reply