Uporaba medu na več načinov

Med je izjemno zdrav, a da te sladke tekočine ne boste le mazali na kruh in dodajali v čaj, preverite, kako ga lahko še uživate.

Med običajno dodajamo čaju, ki ga tako na zdrav način sladkamo. Pri tem pazite, da boste med v čaj dali, ko bo ta že malce ohlajen, saj bo le tako med ohranil vse svoje pozitivne lastnosti. Namesto v čaj, pa lahko med vmešate v kozarec tople vode. Tega si privoščite zjutraj na prazen želodec in poskrbel bo za boljšo prebavo.

Ko si naredimo limonado, vanjo pogosto dodamo sladkor. Namesto sladkorja raje uporabite med in dobili boste napitek poln vitamina C in zdravega medu, ki bo varoval vašo odpornost. Če imate težave s spanjem, pa ga pred odhodom v posteljo primešajte v kozarec mleka in vaš spanec bo boljši.

Primešajte ga tudi v ingverjev čaj in dobili boste učinkovito zdravilo proti gripi. Z njim pa ne varčujte niti pri pripravi sladic in ga raje uporabite namesto sladkorja. Privoščite si ga tudi za zajtrk. Primešajte ga jogurtu, vanj pa vsujte še nekaj mandljev in sadja.

1Lučka Bajs
Foto: nairobifashionbubble.com

Leave a Reply