Uredite nohte hitro in enostavno

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste si nohte očistili in jih nalakirali s trendovsko bravo, a se vam je lak že po nekaj dneh začel krušiti? Če se soočate s takšnimi težavami ne skrbite, saj lahko sami že s pomočjo nekaj hitrih trikov podaljšate obstojnost laka.

Strokovnjaki priporočajo kis
Nohte pred lakiranjem za nekaj sekund potopite v raztopino iz kisa in vode, nato pa jih dobro osušite in nanesite nanje svojo najljubšo barvo. To je hiter in enostaven trik, ki ga priporočajo tudi lepotni strokovnjaki. Kis namreč nohte razmasti in odpre njihovo površino, zato se lak bolje vpija in posledično na nohtu obdrži dlje časa.

Nohti notranja– Doma narejena raztopina iz kisa in vode podaljša obstojnost laka

Uporabite nadlak in podlak
Za daljšo obstojnost laka je potrebno tudi pravilno nanašanje. Najbolje je, da barvni lak nanesete na dobro posušeno plast podlaka, nato pa ga premažete še s podalkom. Obstojnost laka lahko podaljšate tudi tako, da nadlak nanesete na notranjo stran nohta in ga na ta način zaprete ter tako preprečite krušenje barve.

Lak segrejte
Za lažje nanašanje lak segrejte s trenjem rok. S tem ga segrejete na ‘delovno temperaturo’, kar povzroči, da lak lahko nanesete hitreje in pridobite več časa za druge opravke. Kljub temu pa ga nikoli ne izpostavljajte sončnim žarkom ali vročini, saj se bo zgostil in postal neuporaben.

Izogibajte se acetonu
Ko kupujete odstranjevalec laka za nohte bodite pozorni na to, da kupite takšnega, ki ne vsebuje acetona. Ta namreč poškoduje povrhnjico nohta, zato imate lahko pri naslednjem nanašanju laka težave. Najbolj učinkovito pa boste lak odstranili tako, da ga nanesete na več manjših vat, ki jih za nekaj sekund položite na nohte in odstranite s kratkimi potegi.

Nohte redno negujte
Redno jih strižite s ščipalko za nohte in bodite pozorni na to, da ohranite njihovo naravno obliko. Pilite jih le v eno smer, saj ji lahko drugače poškodujete. Kovinsko pilico zamenjajte s smirkovo, ki preprečuje poškodbe nohta, cepljenje in lomljenje. Cepljenje in lomljenje pa preprečite tudi tako, da nohte kratko pristrižete ter zaokrožite na konicah.

Lučka Bajs
Foto: www.topaznalsandbeauty.co.uk, www.mrwallpaper.com

Leave a Reply